29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusA început prohibiția

A început prohibiția

Polițiștii informează cetățenii despre conținutul prevederilor Ordinului  nr.83 al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, care a fost emis la data de 11.02.2014 precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii în anul 2014, și despre activitățile care urmează a fi desfășurate cu privire la acestea. :

–         se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai  inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin.

Prin excepție  se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al speciilor de pești și al altor viețuitoare acvatice, după cum urmează:
– știuca, în perioada  11februarie – 25 martie inclusiv;
– pietrarul , ghiborțul de râu , cernușca , șalăul vărgat , aspretele , pecarina , guvidul , lostrița , mihalțul și caracuda , precum și alte viețuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A și 4B la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările ulterioare, tot timpul anului;
– coregonul, păstrăvul de mare, lipanul, tot timpul anului;
– păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu și păstrăvul fântânel, de  la data de 11.02.2014 până la data de 30 aprilie și din 15 septembrie până pe 31 decembrie;

– sturionii, tot timpul anului, cu excepția pescuitului în scop științific și a pescuitului reproducătorilor în stare vie pentru programele de populare de susținere a Dunării și dezvoltare a acvaculturii de sturioni;

  – capturarea lipitorilor medicinale , pe o durată de 62 de zile, în perioada 1 iulie-31 august, inclusiv.

Aceste prevederi  nu se aplică unităților de acvacultură, inclusiv celor situate în ariile naturale protejate.

Nerespectarea prevederilor legale amintite se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările și completările ulterioare, care prevede sancțiuni contravenționale sau penale, dupa caz.

La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare pentru prevenirea încălcării aspectelor precizate anterior   vor fi demarate actiuni pe acesta linie în perioadele menționate, pe raza județului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente