marți, iunie 6, 2023
AcasăsusAndreea Paul: PDL a inițiat abrogarea taxelor Ponta-Antonescu pe stâlp și combustibil

Andreea Paul: PDL a inițiat abrogarea taxelor Ponta-Antonescu pe stâlp și combustibil

PDL a inițiat și depus trei proiecte de lege, iar două dintre ele vizează anularea taxelor introduse de Guvernul USL – taxa pe stâlp care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014 și taxa pe combustibil care urmează să intre în vigoare pe 1 aprilie 2014, a anunțat prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul, într-o conferință de presă organizată la grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaților.

“PDL cere abrogarea de urgență a actelor normative care stabilesc cele două noi taxe. Impozitul pe combustibil și cel pe construcții speciale reduc semnificativ apetitul de a investi în România. Taxa pe stâlp aduce un minus de 1,2 miliarde de lei în economie și va conduce la ruinarea mediului de afaceri. De exemplu, agricultura vedetă a anului 2013, care a adus creșterea PIB, este subminată și direct afectată și de impozitul pe combustibil și de cel pe construcții speciale. În esență, singurele consecințe ale celor două noi taxe marca Ponta-Antonescu sunt afectarea mediului de afaceri, economie neagră și inflație. De aceea, credem că se impune de urgență abrogarea lor”, a spus Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL spune că introducerea taxei pe combustibil inventată de Guvernul PSD-PNL și care va intra în vigoare pe 1 aprilie va însemna o nouă creștere a prețului benzinei și motorinei, după cea de la începutul anului când a intrat în vigoare o nouă metodologie de calcul a accizei. “Deja acciza a crescut cu 7% de la 1 ianuarie ceea ce a condus la o creștere de preț la combustibili. Acciza de șapte eurocenți va produce o nouă explozie a tuturor prețurilor”, a spus Andreea Paul. Ea a adăugat că nici până în acest moment nu se știe unde ajung banii colectați din noua acciză și cum va ajunge să creeze infrastructură.

Andreea Paul a mai anunțat, miercuri, că PDL a depus și inițiativa legislativă prezentată de europarlamentarul Monica Macovei prin care se reduce numărul de semnături necesar fondării unui partid politic. “Este nevoie de participare, de implicare, nu de o barieră ridicată birocratic. Din acest motiv, PDL propune reducerea numărului de membri fondatori necesari pentru înființarea unui partid politic de la 25.000 cât este în prezent la 500, câte 50  din 10 circumscripții electorale (județe sau municipiul București) sau câte 50 de membri fondatori din 9 circumscripții electorale (județe sau municipiul București) plus 50 de membri fondatori din circumscripția electorală a cetățenilor români cu domiciliul în afara țării”, a spus Andreea Paul.

Cele trei inițiative legislative sunt asumate de deputați de la PDL, FC și PPDD și de senatori PDL, FC, PPDD, PNL și din grupul independenților.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente