luni, iunie 24, 2024
AcasăsusA pornit „Caravana Culturii Sătmărene”

A pornit „Caravana Culturii Sătmărene”

Începând de luni, 24 martie și până pe 13 aprilie țn orașele din județul Satu Mare, vor avea loc o serie de expoziții, concerte și lansări de carte reunite sub genericul „Caravanei Culturii Sătmărene”.

Detalii cu privire la cea de-a V-a ediție a caravanei culturii au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Primăriei Ardud, unde au participat, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma dar și șefii unor instituții de cutură din județul nostru. Potrivit programului alcătuit de organizatori, timp de trei săptămâni locuitorii din Ardud, Tășnad, Livada, Negrești-Oaș, Carei și nu numai, vor avea ocazia să participe la manifestările culturale incluse pe agenda caravanei.

Astfel, în prima săptămână, caravana va poposi în orașele Ardud și Tășnad, în perioada 31 martie-6 aprilie în orașele Livada și Negrești-Oaș iar în intervalul 7-13 aprilie în municipiile Carei și Satu Mare.

„Caravana Culturii Sătmărene este deja o tradiție în județul nostru. Este vorba despre un eveniment apreciat și așteptat de către cetățenii județului nostru”, a declarat Ștef.

La rândul său, vicepreședintelui Mircea Govor a caracterizat „Caravana Culturii Sătmărene” ca fiind un eveniment deosebit atât pentru noi, Consiliul Județean, cât și pentru cetățenii județului. Mergem noi la dânșii, nu trebuie să se deplaseze ei la noi. Am ales să organizăm acum acest eveniment cultural pentru că am considerat că nu e bine să se suprapună peste campania electorală. Prin această serie de evenimente aducem cultura mai aproape de locuitorii acestui județ”.

Seria de evenimente dedicate „Caravanei Culturii Sătmărene” au început azi la Ardud. Astfel, de la ora 12.00, în Sala de festivități a Primăriei orașului, reprezentanții Muzeului Județean au susținut o prezentare PowerPoint intitulată „Repere ale turismului sătmărean” iar de la ora 13.00, elevi ai Școlii de Arte din Satu Mare au susținut un moment folcloric la Casa de Cultură „Mircea Augustin” din Ardud.

Manifestările culturale vor continua mâine (marți, 25 martie) cu „Teatrul de umbre” eveniment susținut de Biblioteca Județeană Satu Mare iar de la ora 11.00, în Sala festivă a Liceului din Ardud va avea loc o prezentare PowerPoint având ca temă „Familii românești de odinioară”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente