Acasă sus Județul Satu Mare are nouă stemă aprobată

Județul Satu Mare are nouă stemă aprobată

Astăzi, 24 martie,  în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a prezentata stema județul Satu Mare. Aceasta a fost aprobată.

”Din acest moment este oficial, județul Satu Mare, Consiliul Județean are stema aprobată iar aceasta o putem utiliza pe toate documentele noastre oficiale”, a declarat Adrian Ștef

Figurile heraldice din cele patru cartiere ale scutului de bază transpun simbolic bogățiile naturale ale județului și ocupațiile locuitorilor acestuia.

Cerbul de argint este un element de acțiune reprezentând cutezanța, măreția îndrăzneala.

Mărul este considerat pom al vieți și reprezintă rodul, împlinirea, coroana pătrată semnifică echilibrul prin cele patru elemente pământ, aer, foc și apă. Spicele reprezintă bogăția holdei, tradiția, câmpiile întinse ale județului.

Strugurele semnifică bogăția viticolă a zonei, vinul reprezintă sacralitatea acestuia, iar turnul ca element stilizat al unei cetăți, simbolizează rădăcinile istorice ale județului și reprezintă gradul cel mai înalt de noblețe a locuitorilor județului, demonstrând continuitatea lor în acest spațiu, aflat la întretăierea de hotare.

stema Stema județului Satu Mare a fost aprobată

”Este un moment foarte important pentru județul nostru, putem să spunem că suntem mai bogați pentru că stema județului Satu Mare ne reprezintă pe noi, sunt mândru că am reușit să avem această realizare și îi mulțumesc lui Victor Ponta că a semnat această hotărâre”, a declarat vicepreședintele CJ Mircea Govor.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente