marți, iunie 6, 2023
AcasăsusActivitățile de prevenire a accidentelor rutiere în rândul tinerilor

Activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în rândul tinerilor

Activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în rândul tinerilor prevăzute în cadrul proiectului Tineri la Volan inițiat de IPJ Satu Mare și susținut în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog și Crucea Roșie continuă în aceste zile la Satu Mare.

Astfel, miercuri 19 martie 2014, au fost organizate activități la Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicațiii Ion I. C. Brătianu, la care au participat 136 de elevi și 4 cadre didactice.

Întâlnirile cu elevi din clasele a XI-a și a XII-a au fost susținute de către inspector de poliție Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul IPJ Satu Mare, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care le-a prezentat elevilor date privind accidentele rutiere grave, precum și factorii care stau la baza considerării tinerilor șoferi cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani ca fiind o categorie de risc în traficul rutier. Informațiile au fost bine primite de publicul tânăr, elevii participând activ la discuțiile care au avut loc.

O activitate similară desfășurată, de asemenea, în baza unui parteneriat încheiat între Poliție și Liceul Tehnologic UNIO Satu Mare a fost organizată în această instituție de învățământ, joi, 20 martie 2014. La întâlnirea susținută de reprezentanta Poliției, inspector Hrihorișan Felicia au participat 60 de elevi și 6 cadre didactice, care le-a vorbit elevilor despre consecințele accidentelor rutiere, dar și despre factorii care pot fi controlați, astfel încât acest gen de evenimente să poată fi evitate.

Elevii Colegiului Tehnic de Transporturi și Telecomunicațiii Ion I. C. Brătianu au participat joi, 20 martie 2013, și la al doilea modul al proiectului, ce prevede informarea și sensibilizarea tinerilor actuali sau viitori șoferi, cu privire la consumul de droguri, alcool, medicamente și influențele acestor substanțe asupra capacității de a conduce autovehicule. Întâlnirea a fost susținută de reprezentanta Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, doamna inspector Pușa Beatrix Câmpan.

La această activitate au participat 72 de elevi, precum și coordonatoarele de proiect din cadrul unității de învățământ, director educativ prof. Roxana Iștoc și prof. Carmen Moș.

Elevii celor două unități școlare menționate, care au răspuns invitației Poliției de a desfășura toate modulele proiectului, vor beneficia în continuare, prin întâlnirile care vor fi organizate în următoarele zile, de informații pertinente venite din partea reprezentanților Crucii Roșii, specialiști care îi vor învăța pe viitorii conducători auto  tehnici de acordare a primului ajutor în caz de accidente rutiere grave.

Proiectul Tineri la volan își propune ca prin activități informative și demonstrații practice să pregătească 500 de tineri actuali și viitori șoferi să devină mai responsabili  și mai conștienți de riscurile vitale la care se expun adoptând comportamente nepotrivite în trafic, precum și, să fie în măsură să acorde primul ajutor în situații de accidente rutiere.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente