29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusTermenul limită de depunere al formularului 101 "Declarație privind impozitul pe profit"...

Termenul limită de depunere al formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” pentru anul 2013, este 25 martie 2014

Reamintim, persoanelor juridice plătitoare de impozit pe profit, că termenul limită de depunere al formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” pentru anul 2013, este 25 martie 2014.

Anterior depunerii, la organul fiscal, a declarațiilor fiscale, inclusiv a declarațiilor fiscale rectificative, contribuabilii pot opta pentru certificarea acestora, de către un consultant fiscal care a dobândit această calitate potrivit reglementărilor legale cu privire la organizarea și exercitarea activității de consultanță fiscală și care este înscris ca membru activ în Registrul consultanților fiscali și al societăților de consultanță fiscală.

Formularul se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat și ștampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță (on-line), în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Formatul electronic se obține prin folosirea programului de asistență ce poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală secțiunea Declarații electronice / Descarcare declarații / Declarație privind impozitul pe profit .

Modelul și conținutul formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” , precm și instrucțiunile de completare a acesteia sunt reglementate prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală  nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, cu modificările ulterioare.

Informații detaliate se pot obține :

–     accesând pagina de Internet,  www.anaf.ro

–     la Biroul central de asistență telefonică a contribuabililor, la nr. 031.403.91.60;

–     la birourile pentru asistența contribuabililor din cadrul administrațiilor finanțelor publice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente