Acasă Locale Stiri Satu Mare Albumul „Mândrie și Beton” va fi lansat mâine la Muzeul Țăranului Român

Albumul „Mândrie și Beton” va fi lansat mâine la Muzeul Țăranului Român

Despre proiectul „Mândrie și Beton” lansat în 2010 am mai scris în paginile ziarului nostru. Inițiatorii acestui demers și-au propus să imortalizeze transformările recente petrecute în satele tradiționale în special în Țara Oașului și Maramureș.
În urma nenumăratelor drumuri făcute între România și Franța, acolo unde sunt stabiliți cei mai mulți oșeni, artistul fotograf Petruț Călinescu a alcătuit un albumul fotografic dedicat transformărilor survenite în satele tradiționale din acest colț de țară dar și oamenilor din spatele acestor transformări. Lucrarea intitulată „Mândrie și Beton” va fi lansată miercuri, 23 octombrie la Clubul Muzeului Țăranului Român din capitală.

“În sfârșit e gata! Azi de dimineață (22 octombrie) au plecat prin curier pachetele în țară. Mâine (23 octombrie) îi facem și o lansare mai relaxată la clubul MTR (Muzeul Țăranului Român), la ora 18.30. Cei care nu pot ajunge îl vor primi începând de joi tot prin curier sau personal”, scrie semnatarul albumului “Mândrie și Beton”, Petruț Călinescu, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul “Mândrie și Beton” a început în octombrie 2010 în timpul masterclass-ului “See New Perspectives”, organizat de Rober Bosch și World Press Photo. În 2012 proiectul a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și de Ordinul Arhitecților din România (OAR), în vederea realizării unui produs multimedia, a unui website și al unui album fotografic. Expoziții personale ale proiectului au fost organizate în Berlin, București și în mijlocul comunității unde au fost făcute … în Negrești-Oaș.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente