duminică, februarie 25, 2024
AcasăCosul cu vipereCosul cu vipere - Atât de romantic...

Cosul cu vipere – Atât de romantic…

cos vipere nouNu mai este nici măcar o glumă constatarea că la Satu Mare, cel mai bun lucru pe care poți să-l spui despre un restaurant este acela că ai mâncat acolo, și nu ți s-a făcut rău după aceea.

Este deja clasic faptul că deservirea în localurile sătmărene este cât se poate de precară. Chelnerii noștri habar nu au nici de ce mai elementare reguli profesionale, cât despre politețe și asistarea clientului în alegerea meniului și a băuturilor, nici nu mai are rost să pomenim.

Dar dacă asta este deja „clasic”, iată că la noi, noțiunea de „romantic” a devenit deosebit de periculoasă, deoarece drumul de la bal până la spital este asigurat și apoi accelerat, de câte o toxiinfecție de toată frumusețea.

Acum nu trebuie să demonizăm localul cu pricina, pentru că prin urbe sunt multe localuri și stabilimente cu probleme poate mai mari decât cele „romantice” dar credem că există un  Dumnezeu al patronilor, ori sătmărenii care au nimerit pe acolo nu s-au prezentat la spital, ori cine știe, au niște stomacuri de oțel.

La drept vorbind, localurile jegoase, unde scaunele sunt năpârlite iar olivierele cleioase, sunt net majoritare în fața celor ceva mai curățele.

Apoi să nu mai vorbim despre bombele de cartier și doar puterea de sterilizare a alcoolului face ca să nu explodeze pe acolo câte o epidemie de toată frumusețea.

Din păcate, și în cazul restaurantului cu pricina, s-a văzut asta cât se poate de clar, organele noastre abilitate au niște reacții mai palide decât chipul unui ins intoxicat cu produse alimentare expirate.

Nu trebuie să fii expert ca să simți când intri într-un local un puternic miros de canalizare – asta ca să folosim un eufemism – sau atunci când dai pe la vreun magazin ultracentral să te izbească o duhoare dulceagă de mortăciune, amestecată cu un damf de detergent expirat.

Ideea este că inspectorii ăștia ar cam trebui să-și ia misiunea în serios și să îndepărteze urâta legendă că nu ar fi decât niște simpli șpăgari care închid ochii doar dacă li se deschid buzunarele sau pngile cu daruri, după caz!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente