miercuri, februarie 28, 2024
AcasăCosul cu vipereCosul cu vipere - Cârcoteală fără socoteală

Cosul cu vipere – Cârcoteală fără socoteală

cos vipere nouNiște inși – aflați într-un conflict irmediabil cu cele mai elementare norme ale gramaticii limbii române s-au năpustit – sub protecția binecuvântată alumi virtuale – ca bezmeticii să desființeze „Zilele Județului și s-au pus pe calcule, ca să ne demonstreze câte se puteau face cu banii ăia!

Este destul de dificil să împaci toate gusturile, mai ales când aceiași nemulțumiți spun că Sătmarul este un oraș mort din punct de vedere cultural, pentru ca imediat, atunci când totuși se face câte ceva, să sară ca arși și să condamne în termeni duri administrația pentru risipă.

Noi ne permitem ca inșilor ăștia mai înguști la minte ca gaura unui cifru ultrasecret, le dăm să facă și alte socoteli: dacă nu vor sărbători Crăciunul de pildă, cu banii ăia vor putea să-și cumpere trei kilograme de pastă de dinți, 72 de suluri de hârtie igienică, un kilogram de săpun și patru metri de frânghie. Sperăm ca frînghia și săpunul să le fie de ajuns!

Și dacă se apropie ziua de naștere a copilului vostru ar fi indicat  să nu o sărbătoriți. Cu banii astfel economisiți o să vă puteți cumpăra o trusă de bărbierit nouă, o cămașă de la second hand și șase perechi de ciorapi chinezești.

Putem calcula orice domnilor! Chiar orice. Dacă de pildă, indivizii ăștia ar fi calculat ce economie se făcea la bugetul țării dacă nu apăreau ei înșiși pe lume,  chiar că am putea ajunge la rezultate absolut uluitoare.

Și când te gândești că orașele din jur de exemplu, se organizează mult mai mutle manifestări, cu costuri infinit mai mari, iar populația de acolo se bucură pur și simplu pentru aceste cadouri făcute de edili, te apucă un sentiment de adâncă tristețe, gândindu-te la inșii ăștia acri de la noi, cu care viața a fost atât de potrivnică și așa de puțin darnică.

A transforma totul în trotuare și pietruiri de drumuri este un semn de prostie absolută, a unor oameni mărunți care nu-și dau seama că înainte de edificarea omului – conductă dintre bucătărie și toaletă, unii, poate că toți!,  mai avem și o viață. Una adevărată. Și care poate să devină mai bună și mai frumoasă tocmai prin astfel de manifestări care ne întăresc solidaritatea și ne fac mândri că trăim aici. Împreună…

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente