luni, iunie 17, 2024
AcasăsusMisteriosul consilier din Primăria Carei plătit din bani publici.Apariție numai pe statul...

Misteriosul consilier din Primăria Carei plătit din bani publici.Apariție numai pe statul de plată

Atragem atenția celor ce veghează  la buna gospodărire a banului public că în municipiul Carei,consilierul primarului,angajat din anul 2008,potrivit documentelor de la Primăria Carei,nu are un loc de muncă bine stabilit (un birou separat sau un loc într-un birou comun) în cadrul acestei instituții,adică nu este de găsit niciunde și nicicând.Niciunul dintre cei care își desfășoară activitatea zilnic în Primărie nu s-a întâlnit cu  această persoană,angajată din 2008 la Primăria Carei cu normă întreagă dar și ca redactor șef la ziarul de limbă maghiară din Carei.Cel mai ciudat aspect îl reprezintă faptul că nici persoana care îi face pontajul  nu știe unde poate fi găsit.

Informarea corectă și constantă a cititorilor Buletin de Carei cu  aspecte ale vieții cotidiene careiene din toate domeniile dar în special dezvăluirile din  sfera administrației locale a atras se pare “mânia” edililor care au apelat din nou la serviciile   scribului   angajat ca și consilier personal al primarului și plătit lunar cu peste 2.000 de lei din bani publici,pe statul de plată al Primăriei Carei.Persoana în cauză este un fost absolvent a celebrei instituții politice  de tristă amintire  Ștefan Gheorghiu.

Curios este faptul că în cei 5 ani de când este angajat în postul de consilier al primarului Kovacs,nimeni din Primărie nu l-a văzut pe  la serviciu  și nici nu se cunoaște care este locul de muncă propriu-zis,arealul  în care își desfășoară activitatea pentru care este plătit din bani publici.O aură de mister plutește asupra acestui personaj desemnat ca și  consilier personal al primarului.

Ing.Beko Tamas,citymanager municipiu Carei din anul 2008:” Nu știu să vă spun unde are biroul acest domn.Încă nu l-am văzut pe-aici din 2008.Nu știu cu ce se ocupă.”

Ing.Dorel Oprea,director al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Carei,din 2008 :” Nu știu unde are biroul acest domn de care mă întrebați.Încă nu l-am văzut prin Primărie și  sunt de ceva ani pe-aici.”

Sroth Clara,secretar juridic al Primăriei Carei :” Eu nu știu unde are biroul acest domn.Nu îl văd să vină pe aici.Întrebați la secretariat.Poate e cu domnul primar împreună în birou că alte birouri goale nu sunt.”

În încercarea de a-l găsi pentru o scurtă conversație,am intrat și la secretariatul ce deservește birourile celor doi primari.Era de față  consiliera Venig Gabriella și secretarul juridic Sroth Clara.

Angela Pap Csilla,secretara Primăriei Carei:” Nu știu să vă spun unde are biroul domnul de care mă întrebați.Eu nu îl văd să vină aici.Sincer,nu știu nimic despre el.”… și toate  astea în condițiile în care este persoana care face pontajul consilierilor primarului.

În lipsa de probe care să combată cele scrise  în www.buletindecarei.ro, consilierul   personal al primarului Kovacs,concomitent și redactor șef la ziarul maghiar din Carei,a găsit de cuviință să brodeze și să publice tot felul de șcenarii fanteziste,tipice, însușite la instituția  de învățământ absolvită, în perioada de glorie a comunismului din România când cultul personalității  celui mai iubit conducător era la mare preț.

În loc de supoziții,așteptăm cu interes publicarea în paginile aceluiași ziar situația financiară a celui ce permite ca un angajat al Primăriei Carei să încaseze din 2008,lunar,un salar generos,de peste 2.200 lei, și totuși să  nu fie cunoscut și văzut de NICIUN angajat din Primăria Carei !

Desigur că nu este un capăt de țară ca să bifezi  în foaia de pontaj ca fiind prezent,un apropiat sau un amic,chiar daca uneori se mai și aburesc unii ochelari.

Cu același interes așteptăm motivarea faptului că Primăria CAREI plătește unei firme de construcții cu care are încheiat un contract pentru reamenajarea noii primării,lucrările la zi în condițiile în care în contract este stipulat faptul că plata se va derula pe parcursul a 5 ani de zile iar pentru fiecare zi de întârziere la predarea lucrării finale se percepe  o penalizare de 0,2% din totalul lucrării dar  nu mai mult de 10% din valoarea ei,contract semnat de asemenea de primarul Kovacs.Careienii,mai ales contribuabilii,merită să  cunoască care este destinația dărilor plătite de ei !

Cititorii ar fi curioși să afle și nivelul de salarizare a funcționarilor din Primăria Carei,informații pe care cu siguranță le deține un consilier personal al primarului.Potrivit informațiilor noastre,salariul mediu al celor din aparatul propriu al primarului este echivalentul in lei  a  860 de euro.

Mulți dintre cei care fac zilnic naveta către alte localități sau sunt șomeri în Carei,așteaptă  o explicație plauzibilă pentru  aducerea muncitorilor din Marghita pentru lucrări  efectuate în municipiul Carei sau pentru încredințarea serviciului de pază de la Castel unei firme din Oradea în condițiile în care avem și la nivel local firme de pază și securitate sau muncitori pregătiți în domeniul construcțiilor.

Pe măsură ce vom fi solicitați,vom oferi și alte sugestii legate de subiecte ce pot fi abordate de consilierul personal al primarului municipiului Carei.

Daniela Ciută

1 COMENTARIU

  1. dapoi primaru de carei are si retinere pe salar pentru datoriile de miliarde …acum ponta si dragnea sustin udmrul si asta isi bate joc de toti…faini oameni are udmr

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente