Acasă Locale Stiri Satu Mare Băsescu și Ponta, așteptați la Carei de Ziua Armatei

Băsescu și Ponta, așteptați la Carei de Ziua Armatei

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta sunt așteptați sâmbătă la Carei, unde vor fi organizate ample manifestări cu ocazia Zilei Armatei Române.

Dacă participarea președintelui Băsescu nu a fost confirmată încă oficial, fiind efectuate doar pregătiri pentru sosirea sa, participarea premierului a fost confirmată de către președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, într-o conferință de presă susținută astăzi.

Alături de Ponta, vor fi prezenți la Satu Mare și alți membri ai cabinetului, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul de Externe Titus Corlățean.

“Vor fi oaspeții noștri dragi în județul Satu Mare, de Ziua Armatei, care este o sărbătoare de suflet a poporului nostru. Mă bucur că o să putem sărbători așa cum se cuvine în prezența oaspeților noștri dragi, atât la Carei cât și la Satu Mare. Eu vreau să transmit La mulți ani Armatei Române, să mulțumesc pentru tot ce face pentru țara noastră“, a spus Govor.

Manifestările de la Carei încep la ora 11, după care oficialitățile vor participa la inaugurarea noii primării. Manifestările cu ocazia Armatei Române vor începe de la ora 14:00 în Satu Mare.

1 COMENTARIU

 1. Frumos.
  Asa trebuie. Nu avem dreptul sa uitam ! Eroii neamului si veteranii de razboi trebuie apreciatii conform jertei si sacrificiilor facute pentru natia romana.

  Dar IP ? 74 de ani de la masacrul de la Ip !
  ”În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, localitatea Ip era scăldată în sânge. În sângele a 157 de copii, femei şi bărbaţi români, dar şi al unui prunc ce se pregătea să se nască. În comemorarea acelor cumplite ceasuri, acolo are loc, în fiecare an, o ceremonie în care povestea masacrului este rememorată pentru a nu putea fi niciodată uitată.

  Dar Trasnea ?”
  ”În lucrarea „Les assassinats”, publicistul american Milton G. Lehrer relata : „Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungurești la 9 septembrie 1940. Ca și când armata de ocupație ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldați, un veritabil potop de foc și sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instictele brutale: puști, mitraliere, tunuri, grenade. După ce au fost trase primele salve, soldații au pătruns în case și au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind locuințele. Cazul preotului român Traian Costea, care, dupa ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiteriului – căruia i s-a dat foc și a ars în întregime odată cu cadavrul preotului – este tipic. După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români și îi aruncau de vii în foc, făcându-i să moară în chinuri groaznice. Jale mare răsuna în tot locul de plânsetele lor”.[”

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente