Acasă Locale Stiri Satu Mare Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Ne așteaptă o iarnă blândă, asta pentru că regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele trei luni este unul apropiat de normele climatologice multianuale.

Potrivit estimărilor de specialitate, în luna noiembrie 2014,valorile termice se vor situa peste medii în sud-est și local în sud și vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale. Temperaturile medii lunare se vor încadra între zero și 5 grade Celsius, în Transilvania și Moldova, și între 5 și 8 grade Celsius, în Dobrogea, anunță Agerpres.

În ceea ce privește cantitățile lunare de precipitații, acestea vor prezenta o tendință de excedent în regiunile centrale și local în cele vestice și nordice, iar în restul teritoriului vor avea valori apropiate de mediile climatologice. Normele de precipitații vor fi cuprinse între 22 litri/mp, în Dobrogea, și 81 litri/mp, în Oltenia.

În decembrie 2014, estimările meteo arată că valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toată țara, local în sud-estul și sudul țării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit. Astfel, în timp ce în Moldova și în Transilvania temperatura medie a lunii este estimată între—5 și zero grade Celsius, în zona Dobrogei și a Banatului, valorile pot atinge chiar și 2-3 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa, în decembrie, în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud și vest sub norme. În Maramureș, Banat, Oltenia și Crișana sunt prognozate precipitații ce pot ajunge până la 92 de litri/mp, în timp ce în Dobrogea și Moldova normele medii se vor încadra între 20 și 40 de litri/mp.

Conform ANM, în luna ianuarie 2015, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, posibil local mai ridicate decât normalul în vest, sud și sud-est. Temperaturile medii lunare pot coborî până la—7 grade Celsius în Transilvania, dar pot ajunge și la zero grade Celsius, în zona Munteniei.

Totodată, cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale în estul și sudul țării, dar vor avea o tendință de excedent în celelalte regiuni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente