Acasă sus Călin Popescu Tăriceanu, noul PREȘEDINTE AL SENATULUI

Călin Popescu Tăriceanu, noul PREȘEDINTE AL SENATULUI

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, luni, în funcția de președinte al Senatului, obținând 93 de voturi. Candidatul Marius Obreja (propus de PNL) a întrunit 45 de voturi „pentru” și 108 voturi „împotrivă”, iar Dumitru Oprea (propus de PDL), 15 voturi „pentru” și 133 de voturi „împotrivă”. Alte patru voturi au fost anulate.Tăriceanu a anunțat, la începutul ședinței, că în urma demisiei sale din PNL va activa în continuare ca independent.

Noul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a prezentat, luni, în plen, obiectivele pe care le va urmări la șefia Senatului, precizând că va încerca să fie un președinte corect, echilibrat și echidistant, dar și implicat, care nu va asista pasiv la ceea ce se întâmplă în societate.

Voi încerca să fiu un președinte corect, echilibrat și echidistant, implicat. Nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în societate și în politică”, a spus Tăriceanu, adăugând că rolul Senatului nu trebuie să fie doar legislativ, ci să aibă și rol de dezbatere și de garant al democrației și statului de drept.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că va milita pentru cele patru libertăți fundamentale, pe baza cărora s-a construit Uniunea Europenă și pe o societate bazată pe modelul social european.

„Vreau să ajungem să trăim într-o țară normală, care nu mai este divizată și măcinată de conflicte, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Trebuie să avem și curajul și dorința de a colabora pe anumite teme majore”, a mai declarat noul președinte al Senatului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente