sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusPonta spune că, dacă ar candida și ar câștiga alegerile prezidențiale, ar...

Ponta spune că, dacă ar candida și ar câștiga alegerile prezidențiale, ar numi premier un liberal

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că, în ipoteza în care ar candida și ar câștiga alegerile prezidențiale din acest an, ar numi ca prim-ministru un liberal, adăugând însă că nu știe dacă liderul PNL, Crin Antonescu, și-ar dori să conducă Guvernul.

Întrebat totodată, la Antena 3, care sunt șansele să candideze la Președinție, Ponta a răspuns: „49%-51%”, arătând însă că, precum în cazul unei privatizări, diferența între aceste două cifre este enormă.

Duminică seara, liderul PSD, Victor Ponta, a susținut că nu se gândește să candideze la Președinție, deoarece vrea să rămână la șefia Guvernului, și a afirmat că, în opinia sa, dacă viitorul președinte va fi de centru-stânga, cum îl consideră pe Sorin Oprescu, premier trebuie să fie obligatoriu un politician de centru-dreapta, argumentând că viziunea sa este să existe un dialog la nivelul societății după dispariția „regimului Băsescu”.

Ponta a adăugat că, dacă el ar fi președinte, premierul nu ar fi din partea PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că senatorul Mircea Geoană și cu el sunt cei care pot candida cu șanse la Președinție din partea PSD, arătând că șanse au și Mugur Isărescu, Sorin Oprescu și Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea fi susținuți de PSD, dacă vor sta bine în sondaje.

„Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opțiune este refacerea USL și un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă și nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidații care sunt doriți de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR și aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu și de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu șanse”, a spus Ponta.

El a precizat că PSD va decide pe cine susține sau sprijină la prezidențiale după 25 mai, data europarlamentarelor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente