Acasă Editorial Care demisie? Care onoare?

Care demisie? Care onoare?

Te-ai fi așteptat ca măcar după peste 30 de ani de la Revoluție să vezi o abordare mai proaspătă a campaniei electorale, dar așa cum nici alegătorii nu învață absolut nimic din lecția alegerilor, așa nici onor candidații nu par să fi priceput ceva!

Ca de obicei, partidele noastre – cu puține excepții – au aruncat în luptă tot felul de candidați bizari, mulți dintre ei absolut anonimi, și au așteptat rezultate. Asta este exact așa, cum un club de fotbal ar băga în teren, primul om întâlnit pe stradă.

Poate că vă veți întreba: la ce bun această mascaradă? Cum, la ce bun? Pentru a prezenta la Centru un raport cât mai strălucitor, cum că ai candidați peste tot. Nu contează că ăștia au apărut din spuma mării, nu contează că filiala locală a frecat menta vreme de patru ani și s-a ocupat de orice, numai de alegeri nu, important este să intri în competiție, chiar dacă mârțoaga ta de candidat trage să moară. Până la urmă, ”targetul” este atins, nu-i așa?

Ce noroc pe președinții filialelor de partid că la noi încă nu există noțiunea de  ”demisie de onoare”! Care demisie, care onoare? Înafară de liderul PNL Satu Mare, Adrian Albu, nimeni nu și-a prezentat demisia. E drept că și Albu, a făcut-o mai mult de nevoie, decât de voie, iar ciracii lui din Atlantida acestor alegeri, au și ieșit cu un comunicat, mai penibil decât ei înșiși.

Dar oare ce mai păzește Oneț de la PSD? Nu-i ajunge nici acest duș rece ca să se trezească? Este cât se poate de clar că fosta președintă, Aurelia Fedorca, prin rezultatele obținute la Negrești Oaș, ar mai putea drege oarecum, șifonata imagine a partidului. Sau Ciocan Maior de la USR care a înregistrat cel mai umilitor scor – cu excepția municipiului Satu Mare unde voturile le-a adus Radu Panait? Te pomenești că ar vrea vreun premiu pentru această nenorocire? Nici Pro România nu poate să aibă vreun motiva de bucurie, sau ALDE, partide care se pare că vor fuziona.

Dar cazul lui Liviu Pop de la PMP ar merita menționat în orice curs de campanie electorală: să candidezi tu la Primăria din propria ta comună – Vama – și să obții un singur consilier local, să ai un rezultat jalnic la Consiliul Județean – mult sub scorul partidului – este strigător la cer. Dar vorba aia, capra-i râioasă și tot cu coada pe sus!

Tot acest carnaval insalubru reliefează lipsa de maturitate a clasei noastre politice locale. Cu notabile excepții, situația este pur și simplu dezastruoasă.

Și iar vin alegerile, și iar o să fim bombardați cu tot felul de tâmpenii din arsenalul agramaților și sfertodocților de serviciu. Dacă tot este circ, măcar faceți un ”program” de calitate, la care să mai și râdem, că de plâns, ne-am cam săturat!

Felician POP  

- Advertisment -

Cele mai populare

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a...

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

Comentarii recente