Acasă sus Cât au cheltuit românii în pensiunile de la țară, de Crăciun și...

Cât au cheltuit românii în pensiunile de la țară, de Crăciun și Revelion

Aproape 140.000 de români, cu 5% mai mult decât anul trecut, au cheltuit peste 100 milioane lei (22 de milioane de euro) pentru minivacanța de Crăciun sau de Revelion în pensiunile, vilele turisice și motelurile de la țară, potrivit datelor centralizate de ANTREC la nivel național.

De Anul Nou, pensiunile și vilele turistice din întreaga țară au fost ocupate în proporție de 80%, iar de Craciun, gradul de ocupare a fost de 60%-65%.

Durata medie a minivacanței într-o pensiune rurală a fost de 4 zile pentru Crăciun și de 5 zile pentru Revelion.

În perioada Crăciunului, în structurile de cazare din zona rurală s-au cazat aproape 60.000 de turiști, iar de Revelion au venit în jur de 80.000 de persoane, potrivit calculelor Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a fost de 800 de lei de persoană.

Nu au lipsit nici ofertele cu prețuri mai ridicate la pensiunile de 5 margarete și pensiuni de tip conac/hotel, unde prețurile au pornit de la 2.200 lei/cameră/3 nopți și au mers până la 4.000 lei/cameră/4 nopți, cu demipensiune, masă festivă de Crăciun/Revelion, carnaval, servicii SPA și relaxare.

Datele ANTREC arată că s-au păstrat tendințele din anii trecuți, astfel că cei mai mulți turiști au ajuns în zone precum Bran-Moieciu-Fundata (Brașov), Albac, Arieșeni (Alba) Rucăr-Dâmbovicioara (Argeș), Mărginimea Sibiului (Sibiu), Botiza, Sighetu Marmației (Maramureș), Vama, Vatra Dornei (Suceava), Băile Balvanyos (Covasna), Durău (Neamț), Lepșa (Vrancea), Sărata Monteoru (Buzău) și stațiunile de pe Valea Prahovei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente