sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleChef de chef la zilele Turtului (Galerie foto)

Chef de chef la zilele Turtului (Galerie foto)

Sâmbătă și duminică s-au sărbătorit în centrul comunei Zilele Turțului. Deschiderea oficială ă fost precedată de o paradă a portului popular în acompaniamentul tulnicelor.

Au fost prezentate o serie de dansuri osenesti și tipurituri. Pe scenă după cuvântările rostite de oficialități printre care amintim Primarul comunei Ioan Ciupac, Vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Govor, Prefectul de Satu Mare Eugeniu Avram, Deputatul de Țara Oașului Andreea Paul, Președintele Partidului Democrat Liberal Petre Mureșan și Vicepreședintele PDL Beniamin Kira, iar sponsorul principal al evenimentului a fost BenyTrans.

Dansul oșenesc cu tâpurituri a prefața festivitatea de premiere a elevilor silitori, dar și aceea de decernare a diplomelor și premiilor pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. După decernarea premiilor, Ionuț Ciupac a interpretat câteva piese de muzică populară osenească, iar Ghită Blidar a adus în atenția publicului cântecul popular codrenesc. După oră 15 și 30 de minute Monica a destins atmosfera petrecerii cu piese pop-dance. Formația Talentum a susținut de la oră 15 și 30 de minute un recital de muzică usoară. După muzica ușoară pe scena sărbătorii au evoluat Aurora și Săndel Mihai într-un recital de muzica populara ardeleneasca.

Măria Tripon și feciorii Cristian Enache și Ionuț Tripon, au încântat publicul cu țâpurituri și dansuri osenești. Prezentarea de modă de la orele 18:00 , a destins atmosfera prin prezențele feminine care au defilat pe podiu, dar și prin ținutele purtate de manechine pe parcursul a celor 30 de minute cât a durat paradă. Publicul prezent în față scenei a cântat alături de Horea Someșan melodiile înterpretate de artist, iar Anamaria Ardelean și Ramona Mureșan au prezentat un calup folcloric cu melodii vechi, dar și noii din repertoriul celor două. Florin Osan cel care ani la rându a promovat zonă Turtului cu melodiile sale, a susținut un recital de muzică etno publicul cântând alături de artist minute-n șir cele mai noi pieșe ale lui Florin, de la ora 20 și 30 de minute Ansamblul Cununiță din Satu Mare alături de invitații săi, au adus muzica codrenească pe scena amplasată în centrul comunei. De la ora 21 și 30 de minute scena a fost luată cu asalt de Bianca Rus și Cabaretul Dejavu, care au continuat distracția alături de oșeni. Recitatul extraordinar al lui Liviu Gută de la ora 22 și 15 minute a fost unul de excepție, ținând cont de numărul mare de spectatori și atmosfera creată de artist în jurul său. Cei prezenți la zilele Turtului au cântat alături de Liviu melodiile lui consacrate deja, printre care amintim: ”De ce mă minți sau Inimă de piatră”. După concertul lui Guță, interpretul de muzică etno Rareș Câmpan a continuat distracția în stil propriu care la și lansat pe artist. După concertele celor doi, a urmat un regal foc de artificii, sunet și culoare pe boltă cerului. Zilele comunei Turt s-au încheiat ca la carte precum au fost programare, fapt pentru care felicităm organizatorii și pe Primarul Turțului care s-a implicat trup și suflet până la cel mai mic amănunt.

APASA AICI CA SA VEZI MAI MULTE POZE DE LA ZILELE TURTULUI

turt (1)turt (2)turt (3)turt (5)turt (8)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente