Acasă Locale Nationale Cioloș nu prea vrea mărirea salariului cu 10%

Cioloș nu prea vrea mărirea salariului cu 10%

ciolos_in_berlin_ernaehrungsausschuss_fffoto__2310_dsc_6493Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică seară, că Guvernul intenționează să mențină în buget măsurile din Codul Fiscal, dar și creșterile salariale „în măsura în care va fi posibil”, arătând că, legat de majorarea cu 10 la sută, trebuie așteptată promulgarea.

„Da, asta este intenția, atât măsurile din Codul Fiscal care mi se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem într-o fază de creștere economică, una din cele mai importante din Uniunea Europeană și e important ca și în această perioadă de tranziție sectorul economic să aibă încredere în cei care conduc România. Sunt foarte multe măsuri care știu că sunt bune, sectorul economic le apreciază în Codul Fiscal, deci avem intenția să le menținem, să le aplicăm. Creșterile salariale sunt necesare în multe domenii, după părerea mea sunt necesare și creșterile salariale, dar și reforme în domeniul respectiv, oricum intenția noastră este, în măsura în care va fi posibil, să păstrăm aceste creșteri salariale care au fost deja decise de Parlament și legile promulgate”, a declarat premierul Dacian Cioloș, la postul de televiziune Digi24.

Cât despre mărirea salariilor bugetarilor cu 10 la sută, creștere decisă de Parlament, dar care încă nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, premierul a spus că acest lucru este luat în calcul.

„Trebuie să așteptăm promulgarea, oricum, în scenariile de calcul pe care o să le facem, o să luăm și acest lucru în considerare, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu finalizarea, să spun așa, a procesului legislativ. Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3 la sută, să nu depășească 3 la sută. Și așa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate care riscă să afecteze investițiile în economia românească, dar în momentul de față cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de pănă la 3 la sută”, a arătat Cioloș.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente