Acasă Locale Stiri Satu Mare Colocviu despre depășirea crizei sentimentale la Biblioteca Județeană Satu Mare

Colocviu despre depășirea crizei sentimentale la Biblioteca Județeană Satu Mare

biblioteca-judeteana

Biblioteca Județeană, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare și Colegiul Național “Doamna Stanca“, organizează joi, 26 noiembrie, cu începere de la ora 1300, în Sala Multimedia, un colocviu despre depășirea situațiilor de criză sentimentală.
Au răspuns prezent invitației psihologul Romina Onanie și psihopedagogul Romina Talpoș din cadrul DGASPC Satu Mare, care vor furniza elevilor din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național “Doamna Stanca“, informații și sfaturi utile pentru depășirea situațiilor de criză sentimentală.
Specialiștii definesc starea de criză ca fiind “acea situație în care o persoană se confruntă cu un obstacol major ce îi blochează obiectivele de viață și care nu poate fi depășit cu ajutorul metodelor obișnuite de rezolvare a problemelor“, și tot ei apreciază faptul că “fiecare criză depășită cu succes determină formarea unor abilități personale care vor fi folosite în depășirea unor crize ulterioare. Astfel, în anumite situații, criza reprezintă o posibilitate de creștere și dezvoltare“.
Evenimentul, inițiat de bibliotecarii din cadrul Secției de împrumut pentru adulți, se înscrie în seria activităților derulate sub genericul Ateliere de dezvoltare personală. În cadrul acestor ateliere, cu periodicitate lunară, destinate în principal adolescenților și tinerilor, sunt dezbătute aspecte care vizează combaterea consumului de alcool și droguri, probleme de comunicare și comportament, depășirea situațiitor de criză sentimentală, dar și alte teme, la propunerea participanților.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente