Acasă Locale Stiri Satu Mare COD ROȘU de inundații în Satu Mare, Sălaj și Maramureș

COD ROȘU de inundații în Satu Mare, Sălaj și Maramureș

Hidrologii au emis o avertizare cod roșu pentru trei bazine hidrografice din județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș, unde se pot produce inundații locale cu posibile depășiri ale cotelor de pericol.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie ce pot determina inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Maja din județele Satu Mare și Sălaj, Sălaj din județele Sălaj și Maramureș și Bârsău din județul Maramureș.

Avertizarea cod roșu de inundații a intrat în vigoare miercuri, la ora 7.05, și este valabilă până miercuri, la ora 14.00.

Șase localități din Maramureș, afectate de inundații.Prefect: Familiile din casele inundate,evacuate

Șase localități din Maramureș sunt afectate de inundații, în urma ploilor abundente înregistrate în noaptea de marți spre miercuri, iar prefectul județului, Anton Rohian, a spus că familiile ale căror case au fost inundate sunt evacuate.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș transmis miercuri, pompierii militari intervin în teren pentru a-i ajuta pe localnicii ale căror case sau gospodării au fost afectate de inundații.

”În urma ploilor abundente mai multe localități din județul Maramureș au fost afectate de scurgerile de pe versanți. Începând cu ora 2.00, miercuri dimineață, dispeceratul ISU Maramureș a fost anunțat despre producerea unor inundații în localitățile Fărcașa, Buzești, Sârbi, Ardusat, Ilba, și Seini, iar mai multe gospodării sunt afectate la Buzești și în Ilba. În zonele Ilba și Seini pe DE 58 și Ardusat pe DJ 108A și DJ 193 circulația este restricționată pe un singur sens. Pompierii militari maramureșeni intervin în teren pentru a da o mână de ajutor cetățenilor și pentru a înlătura efectele produse de scurgerile de apă”, se arată în documentul citat.

Prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se află pe teren în zonele afectate pentru coordonarea acțiunilor de intervenție.

El a declarat că au fost inundate 60 de case și gospodării.

”Tocmai am încheiat de evacuat o bătrână din satul Buciumi aparținător de Șomcuța, s-a oprit ploaia, iar viitura își duce cursul mai departe prin Șomcuța și Satul Lung. Sunt inundate 60 de case și gospodării, iar până trece viitura se va ajunge la 70 de locuințe inundate”, a spus prefectul.

Întrebat dacă familiile ale căror case au fost inundate vor fi evacuate, el a spus: ”Toate familiile sunt evacuate din casele inundate”.

Sălaj: 31 de localități, afectate de inundații; două școli au fost închise

Un număr de 31 de localități din județul Sălaj sunt afectate de inundații, în urma ploilor căzute în noaptea de marți spre miercuri, mai multe persoane fiind evacuate din locuințe de echipele de intervenție ale ISU, iar două școli fiind închise.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj, Lucian Andrei Jacodi, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că nouă persoane din localitatea Surduc au fost evacuate din locuințe, iar școlile din Cheud și Chieșd au fost închise.

”Un număr de 31 de localități din județul Sălaj sunt afectate de inundații, în urma ploilor înregistrate în noaptea de marți spre miercuri. Din cauza pericolului de inundare, au fost închise două școli din localitățile Cheud și Chieșd, unde elevii nu merg miercuri la cursuri. De asemenea, au fost evacuate nouă persoane din localitatea Surduc”, a spus Jacodi.

La ora transmiterii acestei știri, echipaje ale ISU Sălaj intervin în localitățile afectate de inundații.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente