Acasă Locale Stiri Satu Mare Hotelul Dacia posibil sediu al Primariei Satu Mare

Hotelul Dacia posibil sediu al Primariei Satu Mare

hotel-dacia-satu-mare

Edilul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 27 mai, că va iniția un proiect de hotărâre privind exproprierea Hotelului „Dacia”. Primarul spune că a discutat cu mai mulți specialiști și după ce hotelul va fi în proprietatea municipalității, imobilul va fi reabilitat din fonduri europene.

Mai mult decât atât, Dorel Coica a declarat că dorește ca Hotelul Dacia să devină sediul administrativ al Primăriei municipiului Satu Mare. „Vom avea o instituție emblematică, într-o clădire emblematică”. Primarul spune că acest proiect se poate realiza, cu fonduri europene, până în 2020.

Potrivit edilului, în privința Hotelului „Dacia” au fost efectuate două expertize. „Una, comandată de Primărie, care a stabilit că ar valora puțin peste 3 milioane de euro și una a Ministerului Culturii, care a stabilit un preț de 4 milioane de euro”, spune primarul.

Vă reamintim că în cadrul unei ședințe de Consiliu local, actualul proprietar al imobilului, Vasile Țănțaș, a declarat că a făcut o ofertă de preț și cere 5 milioane de euro pentru hotel.

„Nimeni nu va da acești bani pentru că e nevoie de alte 12 milioane de euro să reabilitezi clădirea. Nu-mi permit să intru într-o tranzacție cu dânsul și să cumpăr clădirea din bani publici. Așa că am decis să declanșăm procedura de expropiere. Solicit și sprijinul consilierilor locali. Vom comanda apoi o expertiză tehnică judiciară, iar suma stabilită o vom plăti familiei Țânțaș, eșalonat. Cert este că nu vom plăti o sumă record”, a declarat edilul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

A murit legenda Argentinei, Diego Maradona

Anul 2020 mai face o victimă, și ne mai arată încă o dată că a fost un an...

Comentarii recente