Acasă Locale Stiri Satu Mare 5 milioane de euro pentru Hotelul Dacia

5 milioane de euro pentru Hotelul Dacia

hotel-dacia-satu-mare

Miercuri, 22 aprilie, Dorel Coica a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că familia Țânțaș a transmis Primăriei că vrea să vândă Hotelul „Dacia” pentru care cere 5 milioane de euro.

„Mai întâi trebuie să se adreseze Ministerului Culturii pentru că ei au dreptul de preempțiune, fiind clădire istorică, după care să se adreseze Consiliului Județean că au aceea secție de cultură, după care să ni se adreseze și nouă. Eu am dat juridicului să vedem clar dacă merită să intrăm sau nu în negocieri”, a declarat edilul.

Coica spune că Primăria deschide un proces împotriva familiei Țânțaș „în vederea recuperării daunelor morale pe care le-a cauzat prin degradarea clădirii. Este o sumă de vreo 770.000 lei. Ne recuperăm acei bani după care putem să stăm la discuții”.

Deasemenea, în cadrul conferinței din data de 21 aprilie, primarul Dorel Coica susține că proprietarul Hotelului Dacia, Vasile Țânțaș nu are bani să continue renovarea clădirii și că acesta este de vânzare.

Zilele trecute primarul s-a întîlnit cu actualul proprietar, cu avocatul și specialiști din echipa acestuia ocazie cu care le-a solicitat realizarea unei pânze imprimate cu imaginea clădirii, care să fie amplasată cu ocazia Zilelor Orașului.

Din dicuțiile cu proprietarul acesta a afirmat că nu are bani să continue investițiile la renovarea clădirii Hotelului Dacia și că acesta este de vânzare.

Cum prețul cerut de proprietar se cifrează în jurul sumei de 5 milioane de euro, autoritățile locale spun că vor încerca găsirea unei soluții astfel încât clădirea să reintre în patrimoniul orașului Satu Mare. Lucrurile sunt în faza de tatonare, nimic concret nu s-a discutat despre o eventuală tranzacție. În timp ce vânzătorii doresc obținerea unui preț cât mai mare, edilii spun că nu dispun de acești bani.

Articolul precedentInfracțiuni de furt
Articolul următorFestivalul vinului a III-a ediție
- Advertisment -

Cele mai populare

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

A murit legenda Argentinei, Diego Maradona

Anul 2020 mai face o victimă, și ne mai arată încă o dată că a fost un an...

Comentarii recente