Acasă Locale Internationale Comunitatea evreiască din Marea Britanie se teme pentru viitorul ei în țară...

Comunitatea evreiască din Marea Britanie se teme pentru viitorul ei în țară și în Europa

Aproape jumătate din comunitatea evreiască din Marea Britanie se teme pentru viitorul său atât în țară, cât și în Europa, dezvăluie o anchetă publicată miercuri, relatează AFP.

Potrivit rezultatelor acestui sondaj organizat de Campania Contra Antisemitismului (CAA) asupra unui număr de 2.230 de britanici de origine evreiască, 45% dintre persoanele sondate apreciază că nu au un viitor în Marea Britanie, iar 58% că nu au un viitor pe termen lung în Europa.

Un sfert dintre persoanele intervievate a declarat că s-a gândit să părăsească Marea Britanie în ultimii doi ani.

Ancheta a fost efectuată în perioada 23 decembrie-11 ianuarie și acoperă luarea de ostatici de vineri, la un supermarket cu specific evreiesc din Paris, soldată cu patru morți evrei.

„Rezultatele anchetei noastre dezvăluie o conștientizare șocantă, care are loc chiar după atrocitățile de la Paris”, a declarat președintele CAA Gideon Falter. „Antisemitismul va crește, iar evreii britanici se vor întreba despre locul lor în propria țară”, a adăugat el.

CAA a anunțat că 2014 a fost anul în care s-a înregistrat cel mai mare număr de incidente antisemite de când se organizează aceste sondaje, în urmă cu 30 de ani, și că, potrivit poliției londoneze, actele antisemite s-au dublat în capitală în perioada noiembrie 2013-noiembrie 2014 în comparație cu cele 12 luni dinainte.

Un sfert dintre cei aproximativ 3.411 adulți britanici intervievați în altă anchetă, de către site-ul YouGov, în contul CAA, apreciază că evreii câștigă mai mulți bani decât ceilalți, 17% afirmă că aceștia au prea multă putere în presă, iar 13% consideră că evreii evocă Holocaustul pentru a-și atrage simpatia.

După luarea de ostatici de vineri, premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a transmis evreilor din Franța că Israelul este „căminul” lor. Premierul francez Manuel Valls i-a răspuns că Franța fără evreii din Franța nu mai este Franța.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente