Acasă sus CONGRESUL PLR - 19 candidați pentru 19 funcții de vicepreședinte. Tăriceanu: PNL...

CONGRESUL PLR – 19 candidați pentru 19 funcții de vicepreședinte. Tăriceanu: PNL și-a părăsit ideologia

Congresul PLR s-a reunit, sâmbătă, pentru a-și alege conducerea, delegații urmând să aleagă președintele, funcție la care candidează doar Călin Popescu Tăriceanu, cei 19 vicepreședinți, pentru care s-au înscris 19 candidați, precum și pe cei 27 de membri ai BPC, unde s-au înscris 36 de persoane.

Astfel, pentru funcțiile de vicepreședinți ai Partidului Liberal Reformator (PLR) candidează următorii: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluța Cătăniciu, Petru Ehegartner, Grațiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieșiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănișoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uțiu.

Daniel Chițoiu nu și-a înscris candidatura pentru o funcție de vicepreședinte, ci doar pentru cea de membru al Biroului Politic Central.

Pentru funcția de membru în Biroul Politic Central și-au înscris candidaturile 36 de persoane, din care primele 27 clasați vor fi membri ai Biroului, iar următorii clasați vor fi supleanți.

Pentru funcția de membru în BPC și-a înscris candidaturile următorii: Nicolae Alexandri, Radu Angheloiu, Ioan Asaftei, Bogdan Gheorghe, Octavian Bot, Calotă Florică, Victor Chirilă, Daniel Chițoiu, Ioan Ciugulea, Radu Cojocaru, Daniel Crișan, Ion Cupă, Dima Dumitru, Paul Dumbrăveanu, Galan Constantin, Gheorghe Gabriel, Ioan Petrache Gabriel, Lazăr Ioan, Marinca Dan, Mihai Mihalache, Ovidiu Mihuț, Mircea Minea, Adrian Mironescu, Adrian Moldoveanu, Dumitru Nancu, Valentin Olariu, Roz Dorel, Viorel Palașcă, Toma Petcu, Svetlana Preoteasa, Florin Sârbu, Valentin Șoneriu, Mirel Taloș, Sorin Teju.

Tăriceanu, despre PNL: E departe de electoratul liberal, de români, și-a părăsit ideologia

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, în discursul ținut în fața Congresului PLR, că este „mâhnit” pentru PNL, despre care a spus că este în acest moment „departe de electoratul liberal și de români” și că și-a părăsit și ideologia, aliindu-se cu „principalul adversar politic”.

„Ceea ce nu au reușit să facă comuniștii sau Securitatea, a reușit o mână de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de români, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovadă acest partid 139 de ani”, a spus Tăriceanu.

El a menționat că a asistat în câteva luni la cele mai multe trădări din perioada postdecembristă.

„PNL a ieșit de la guvernare, a trădat mai bine de jumătate din electoratul român, și-a părăsit ideologia și s-a aliat în final cu principalul adversar politic”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că au existat nenumărați traseiști politici în România ultimilor 25 de ani, dar că mai rar a întâlnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certă și emblematică ideologie.

„Sunt mâhnit pentru PNL, dar azi, pe de altă parte, sunt extrem de bucuros pentru că acum cinci luni eram singur, anunțând un nou proiect politic, PLR”, a spus Tărceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, candidatura sa la președinția PLR, cât și a României, este o provocare pentru persoana sa, cât și pentru partid.

Tăriceanu a vorbit și despre proiectele sale de președinte și de țară.

„România are nevoie de un nou proiect politic, de o nouă viziune. România trebuie să ajungă a șaptea putere a Europei”, a susținut Tăriceanu.

El a mai arătat că este nevoie de o reformă a statului.

„Trebuie să asigurăm ca partid, și eu ca președinte, că veți fi tratați corect de către stat, de către Guvern sau de către patroni. Acesta este țelul meu, o bunăstare bazată pe muncă, pe efort, pregătire, profesionalism”, a spus Tăriceanu.

Sâmbătă, în cea de a doua zi a Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), urmează să fie aleasă conducerea formațiunii.

În prima zi a Congresului PLR a fost adoptat Statutul partidului.

Vineri, la deschiderea lucrărilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR și PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea și, respectiv, Daniel Constantin.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente