sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusCopii de grădinița au ajuns la spital intoxicați cu mâncare

Copii de grădinița au ajuns la spital intoxicați cu mâncare

Vineri, 13 , cinci copii de la o grădiniță din Satu Mare au ajuns  la spital, acuzând vărsături și dureri abdominale. Medicii au raportat cazul la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. DSP împreună cu Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.
Potrivit directorului DSP Satu Mare, dr. Dorina Dragoș-Guran, în cursul acestei zile au fost consultați și li s-a administrat tratamentul adecvat unui număr de cinci copii, cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani. Dintre aceștia patru au fost consultați la Spitalul Județean și unul în cadrul Spitalului de Boli Contagioase. În urma ameliorării simptomatologiei, până la ora 14.00, patru copii au fost externați iar unul a rămas internat la Boli Contagioase.

Specialiștii DSP și DSVSA au prelevat probe de la grădiniță și din meniul de joi (12 iunie) având în vedere faptul că simptomatologia copiilor a fost mai accentuată la domiciliu.

“Întrucât simptomatologia copiilor a fost semnificativă la domiciliu (grețuri, vărsături, dureri abdominale) și mai puțin evidentă în cursul perioadei de supraveghere medicală nu s-au putut recolta probe biologice. Având în vedere simptomatologia clinică, forme ușoare de boală digestivă care au cedat sub tratamentul simptomatic de rehidratare perorală, intervalul variabil de debut al simptomelor, elementele de anamneză cu privire la tipul de alimente consumate de acești copii în urma cu 24-36 de ore, numărul semnificativ al copiilor consumatori din colectivitatea de preșcolari (59 copii), nu s-au identificat până în acest moment elemente care să suspicioneze un focar de toxiinfecție alimentară”, a declarat șefa DSP Satu Mare.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente