Acasă sus Iohannis: Există posibilitatea cu Antonescu prezidențiabil, dacă dorește partidul

Iohannis: Există posibilitatea cu Antonescu prezidențiabil, dacă dorește partidul

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, că există posibilitatea ca fostul lider al partidului Crin Antonescu să candideze la alegerile prezidențiale, dacă baza PNL dorește acest lucru, însă din discuțiile personale avute cu acesta a aflat că nu-și dorește intrarea în cursă.

Iohannis a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea Tv, dacă mai există vreo posibilitate ca fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, să fie candidat la alegerile prezidențiale.

„Cu siguranță există această posibilitate. Teoretic este posibil ca din această consultare la bază să rezulte că foarte mulți doresc să fie candidat Crin Antonescu și atunci e clar că această variantă va fi luată în considerare”, a afirmat actualul lider interimar al PNL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă din discuțiile personale pe care le-a avut cu Antonescu a aflat dacă acesta și-ar dori sau nu intrarea în cursa prezidențială.

„Din discuțiile personale nu-și dorește, dar aici sigur că trebuie să vedem ce-și dorește partidul. E o situație interesantă în care mă aflu eu acuma, tocmai fiindcă domnul Antonescu a declarat că se retrage de tot, și din conducerea partidului și nu dorește să candideze. De atunci nu am mai discutat despre candidatură”, a mai spus Iohannis.

El a precizat că a discutat cu Antonescu după declarația acestuia de retragere din cursa prezidențială, precizând că acesta ar fi fost „foarte emoționat” și a înțeles că a fost o decizie personală pe care a luat-o fostul lider al PNL.

„Nu cred că l-a părăsit cineva, cum nici nu cred că l-a trădat cineva, este o poveste total eronată că l-ar fi trădat cineva, că ar fi existat un complot. Nu a existat absolut niciun fel de complot”, a mai afirmat Iohannis.

Liderul interimar al PNL a precizat că Antonescu ar fi putut rămâne președinte al partidului, iar dacă acesta ar fi candidat la congres edilul Sibiului nu l-ar fi contracandidat pe fostul președinte al PNL în congres.

„Dacă rămânea (la conducerea PNL, n.r.) și candida, nici nu se punea problema”, a susținut Iohannis.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente