joi, aprilie 18, 2024
AcasăCosul cu vipereCoș cu VIPere - Inflație mare de „dai un leu, nenea?!”

Coș cu VIPere – Inflație mare de „dai un leu, nenea?!”

Prin urbea noastră a crescut alarmant în ultima perioadă numărul infracțiunilor, fărădelegilor și a cerșetorilor.
Pe străzi mișună fără ca nimeni să facă ceva, zeci de cerșetori agresivi din cale afară care pur și simplu atacă oamenii. Dacă ai cumva curajul să nu le dai un leu, doi au pentru tine o colecție de cuvinte de cea mai josnică speță, iar dacă le întinzi o bucată de pâine sau ceva de mancare, te scuipă de nu te vezi și o aruncă pe jos. De aici ne putem da seama că nu e tocmai o disperare, din moment ce ei preferă doar banul.

Ne îndreptăm spre piețe, dacă cumva ai scăpat de bișnițarii de la poartă și ai intrat înăuntru fără să cumperi vreun telefon de la ei, ești un om norocos. Să nu crezi că ai scapat dacă ai trecut de primul “filtru“, imediat te mai atacă 2 -3 și te întreabă de nu cumva ai ceva bani de schimbat, sau vrei „țighi, țighi” sau nu vinzi ceva aur ?

Seara dacă ai plăcerea să te plimbi, la fiecare colț dai de căte o fetiță drăgălașă care te abordează și te întreabă de nu cumva vrei să “ faci “ ceva ? Bineînțeles nu le interesează că ești de mână cu prietena, soția, se ține scai de tine până la prima intersecție și îți face tot felul de reduceri și pachete promoționale.

Nici străzile și trotuarele nu mai sunt un loc unde să te simți în siguranță. Ne întrebăm oare cine se face responsabil pentru toate acestea, cine stă și doarme în papuci și de ce nu se iau măsuri mai severe pentru diminuarea acestor cazuri, avem o vagă impresie că pur și simplu nu se vrea asta.

Într-un oraș european este trist că asemenea indivizi distrug imaginea lui iar apoi ne mirăm de ce nu ne vizitează turiștii. Priviți dragi autorități !

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente