Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - Ne cade „Sătmarul” în cap

Coș cu VIPere – Ne cade „Sătmarul” în cap

Cad clădirile pe noi! Mersul pe stradă devine… pe zi ce trece, tot mai periculos. Bucăți de tencuiala sau chiar cărămizi cad sau pot să cadă oricând în capul bieților trecători. Chiar dacă, în unele cazuri, autoritățile trimit sesizări și dau amenzi, proprietarii și adminstratorii așteaptă să vină autoritățile să repare fără să le ceară bani!

Oamenilor a început să le fie groază să mai iasă din case. Sunt zeci de clădiri, pericole mortale. De la balcoanele care se mai țin în niște sârme până la clădirile de pe care tencuiala se desprinde la o simplă atingere..

Urme de tencuaila sau cărămizi desprinse și prăbușite sunt peste tot pe trotuar. Cel mai bun exemplu este chiar Hotelul Dacia.

Nici proprietarii dar nici Primăria nu prea face nimic serios, cu toate că administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.

În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari.

De asemenea, autorităţile publice locale pot prelua parţial sau integral aceste cheltuieli dacă respectivele clădiri sunt în „zone protejate şi în zone de protecţie a monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial”

Aproape zilnic de pe o clădire din Satu Mare, cade ceva. Sperăm că nu va fi nevoie ca să se întâmple vreo tragedie pentru ca să fie luate niște măsuri serioase.

„Cadeeeee. Dă-te bă că cade”

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente