vineri, aprilie 12, 2024
AcasăCosul cu vipereCos cu ViPere: Organul nani, O.P.C.-ul burdușit de plângeri...

Cos cu ViPere: Organul nani, O.P.C.-ul burdușit de plângeri…

cosvipereDupă serialul salteaua minunată, care a umplut O.P.C.-ul de plângeri și sesizări, urmează o altă înșelătorie, aparent legală, dar cu diferite substraturi ilegale, care produc mii de euro. Stim că… din cele mai vechi timpuri comerțul și înșelătoriile erau practicate prin târguri și pe la colțuri. La noi în Satu Mare, oraș mare, practici de genu’ sunt la ordinea zile. Bine acum nu ne așteptăm să se autosesizeze ”organul” cu pricina… Sărăcia pensionarilor a atins cote destul de alarmante, iar în loc să-i ajutăm le luăm și pensia prin diferite metode ”legale”. O ”firmă” din Satu Mare cu rădăcinii prin Ungaria, evacuată de pe strada Petofi, vine ”în ajutorul pensionarilor”.

Teoretic totul pare curat și frumos, consilierii de la aceea firma de pe aleea Coposu, racolează diferite persoane, sub pretextul ”ați câștigat trei ședințe cu lampa UV”, lampă care, te tratează de orice boală. Beculețul în sine o fii având el câteva efecte benefice buzunarului proprietarului, dar în nici un caz nu tratează, osteoporoză și alte boli! Mulți pensionari amărâți de bună credință vin, dacă e gratis…

După ce lampa minune ”tratează” toate bolile, un al consilier se oferă să o vândă bietului om! Defapt asta este și afacerea! Doar 800 de euro costă aceea lampă minune și în câteva minute, printr-o bancă, din apropiere e ca și cumpărată. Bieții bătrâni își dau seama abea după câteva luni, când din pensia lor de 500-600 sute lei, le reține banca RATA pentru lampa UV.

Ne întrebăm și noi așa retoric, cum pot câțiva oameni, care nu au nici cele mai vage cunoștințe despre medicină să te consulte, să îți facă analizele pe loc, pentru ca mai incolo să-ți bage pe gât lampa cu pricina. Cu siguranță și Aladin ar fi invidios! […] Tot așa întru-na dintre zilele trecute, un ”țânc” de copil fără nici o treabă cu medicina, oferea consultații și testării gratuite pentru 13 boli, bine înțeles mucosu’ era de la firma minune, de la et 1, vizavi cu o Bancă.

Ca să beneficiezi de testarea gratuită, trebuia doar să îți dai datele personale și un număr de telefon, exact că și în cazul în care doresti să devii simpatizantul unui partid, că vorba aia vine campanie electorală  20   20  și tocmai acum se întocmesc listele cu susținatorii lui X, Y! Acuma noi nu zicem că ”cineva” culege semnăturii! ”Nici vorbă!”. Totuși… Ar fi interesant dacă, cineva ar verifica de unde au acele persoane, numerele de telefon și adresele pe care le apelează. Culmea că, exact persoanele bolnave de osteoporoză și cele pensionate pe caz de boală sunt ”racolate”! 

PS: Noi nu contestăm sub nicio formă, vindecările miraculoase și beneficiile aduse de aceea ”lampă minune”… doar ne întrebăm: Oare este legal!?

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente