Acasă Cosul cu vipere Cos cu ViPere - Piațu' ''negru'' și oameni înșelați!

Cos cu ViPere – Piațu’ ”negru” și oameni înșelați!

Afaceri peste afaceri se derulează prin piețele sătmarului. Înșelătorii peste înșelătorii la ordinea zilei. Oameni cinstiți, dar din păcate prea săraci să iși permită să cumpere produse de la magazine, sunt victimele sigure ale traficanților de țigări și alte produse ”realocate” după confiscare.

Săptămâna trecută, între cele două scrutine, un cetățean a cumpărat 2 cartușe de țigări, țigări netimbrate, ilegale de la ”comercianții” din piața mică. Omu’ sărac cu o pensie cam cât consumă un baștan într-o seară-n club… a căzut mut de uimire când a desfăcut pachetele de țigări. Înăuntru era carton și rumegus. Iar un alt sătmărean a găsit în pachetele de țigari, musetel și frunze uscate!

Precum deviza: Tutunul dăunează grav sănătății… dar mușățălu’, nu!  Pe asta se bazează și indienii din piața care iși (mai) fac veacul pe la colțurile piațului acostând fiecare persoană cu sloganu’ ”țigi… țigi”? Din pacate …a curs multă cerneală pe acest subiect și se pare că în zadar, pentru că, umblă vorba-n târg că multe dintre țigările confiscate sunt repuse în vânzare prin diferiți  ”strajeri” protejați de ”sus”, care au scut în fata organelor!

Mai nou există o altă modalitate de a însela oamenii… una ”sanatoasa”. Un alt caz amintit mai sus: Pe langă faptu că tigările se vand în piaț ca pâinea caldă, un altă victimă, lovită de criză, a cumpărat un cartuș ucrainean pe culoarea galbenă, amu’ culoarea nu era ”baiu” mare! Baiu o fo’ când nea’  Gliguță și-o aprins ”bagău” cu aromă dă musățăl… Socat omu’ nost o constatat la primu fum, că în loc de tutun avea mușețel și alte plante uscate în țigară.

Omu’ de pă Iza, s-a reîntors înapoi în piaț și văzănd piranda, i-a spus năcazu, la câteva secunde o văzut numa negru în jur… erau de fapt ”echipa” pirandei care l-au amenințat pe bietu om… cu un gust amar și aromat s-o dus spre casa… și trecând cu greu peste faptu’ că-i post, a pomenind în ordine alfabetică mai toți sfinții… și pe sf. Ioan ”șeful” ălora mici!

Mulți cetățeni ar avea pretenții de la Poliția Locală, să mai facă, din când în când o raită…pi colo, dar, dat fiind faptul cu crima de pe DIG și alte ”găuri negre”, ne lăsăm păgubași!

Cineva trebuie să plătească, să își dea demisia!

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente