Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - Prețul de la raft nu-i și prețu de...

Coș cu VIPere – Prețul de la raft nu-i și prețu de pe bon

Un bărbat care şi-a făcut cumpărăturile într-un supermarket Carrefour din Satu Mare a descoperit că majoritatea produsele achiziţionate aveau preţul mai mic la raft şi mai mare la casa de marcat. Ca să dovedească hoţia, a păstrat bonul primit iar apoi i-a abordat pe reprezentanţii magazinului. „Să vedem cum se fură”, spune în filmare cumpărătorul.

Pentru un chefir, de pildă, bărbatul a plătit 2,99 lei, în timp ce la raft preţul acestuia era 2,59 lei. Bananele erau trecute pe bon cu 5,99 lei kilogramul, în timp ce la raft costau 4,99 lei. Pentru ciocolata cumpărată, omul a plătit 3,40 lei, în timp ce la raft este doar 3 lei. Apa minerală pe bon costa 2,45 iar la raft era 2,29 lei.

Bărbatul a solicitat explicaţii celor de la informații, însă, nu i-au putut da un răspuns plauzibil, dând din umeri şi susţinând că vina ar aparţine „fetei care schimbă preţurile” şi care „nu a reuşit la toate”. În schimb, l-au asigurat că va primi diferenţa de bani înapoi, fără a spune ce se întâmplă cu sumele plătite în plus de celelalte sute de cumpărători care nu au observat înşelăciunea.

Întrebați, cei de la Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului susţin că, în astfel de situaţii, comercianţii riscă amenzi începând de la 5.000 lei (contribuabilii mici) şi 7.000 lei (contribuabilii mari), dar care pot merge până la 60.000 lei în situaţii grave. Din păcate nimeni nu amendează pe nimeni, cazul nu este unul singular.

Singura soluție prin care sătmprenii pot scăpa de acest fel de înșelăciune, este să fie atenți la bonurile fiscale iar dacă descoperă nereguli, să se adreseze Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului sau de ce nu chiar Poliției.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente