Acasă Cosul cu vipere Cos cu Vipere: Reduceri pentru ''fra-ieri'' la farmacii albastre

Cos cu Vipere: Reduceri pentru ”fra-ieri” la farmacii albastre

Tot mai mulți sătmăreni se plâng că în ultima vreme, diferența de preț pentru același medicament este enormă, de la o farmacie la alta. Un sătmărean, a bătut pe la ușile mai multor farmacii pentru că s-a fript nu o dată cu vrăjeala aceasta medicamentoasă și a constatat cu stupoare că unele medicamente aveau prețurile aproape duble față de cele din farmaciile învecinate.

Așa că s-a dus cu lecția învățată la o farmacie și a cerut niște medicamente, iar nota de plată s-a ridicat până la cer. Văzând asta, omul a refuzat să plătească medicamentele, spunându-le farmacistelor că asta nu-i altceva decât o hoție la drumul mare. Și că va face o reclamație la Protecția Consumatorului.

Ce să vezi, ca sub efectul unui medicament miraculos, farmacistele i-au recalculat factura, aplicându-i niște reduceri absolut fabuloase. La medicamentul Aerius, i-au făcut o reducere de 65,61%, la Flixotide, 39,88%, la Singulair 5mg, 43,04%.

Și uite așa cu aceste reduceri uriașe, omul nostru a plătit o ”sănătoasă” facută corectă. Întrebarea pe care totuși ne-o punem, e cum se face că-i posibil așa ceva? Cum pot fluctua niște prețuri la aceleași medicamente atât de mult? Și apoi cea mai cea: cum de se face ca atunci când clientul a invocat Protecția Consumatorului, a și beneficiat repede de niște reduceri spectaculoase, deși nicăieri în magazin nu scria că ar exista vreo promoție.

Oare chiar așa se joacă farmaciștii noștri cu prețurile? Oare nu se gândesc că există oameni a căror viață depinde de aceste medicamente, și că mulți efectiv nu au bani ca să le plătească?

Se pare că în lipsa unei minimale reglementări, jongleriile cu medicamentele sunt în floare. Dacă la țigări există un preț standard, același peste tot, atunci de ce când este vorba despre sănătatea noastră, unii pot să ne jefuiască după bunul plac?

1 COMENTARIU

  1. Este foarte neplacut sa fii si bolnav si sa trebuiasca sa te plimbi prin farmacii sa intrebi cat costa fiecare medicament. Stai la coada, apoi farmacista se scotoceste prin calculator. Inainte, intrebai cat costa si pretul era pe cutie. Acum, pana ce il gaseste cea care vinde, te apuca inca o gripa, cea de anul viitor! iar diferente de pret, exista. De pilda, CETEBE este intre 62-63 ron si 45 ron, sau mai putin, la cutia mare. Daca ar fi vorba de 2-3 lei, as mai intelege, dar sunt produse cu diferenta mult mai mare de pret.Cumparatorul ar trebui sa poata ajunge mai usor la costuri mai reduse.

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente