Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - Tot probleme

Coș cu VIPere – Tot probleme

La noi în urbe, continuă maghiarizarea tacită, acele monumente de la intrările în oraș. Dacă înainte scria doar Satu Mare acum apare și în maghiară și germană. Se pare că este chiar illegal cum e și cu maghiarizarea numelui orașului și în sala de consiliu local. În lege se spune doar de plăcuțele din metal de la intrările în oraș și de la intrarea în primărie. De ce scrie în germană când nu mai sunt nemți, că ori au plecat ori au fost maghiarizati?
La liceul Kolcsey vin autocare din Ungaria care parchează în stațies de autobus, fără ca Poliția Locală să ia vreo măsură.
Pe lângă aceste probleme, sunt și alte lucruri negative care se intâplă. În plin centrul orașului, se joacă footbal în Groapa lui Gyuszi.
Tencuiala caed la greu de pe clădirea roz de lângă Popular și asta în bucăți mari. Lângă Aurora s-a reabilitat fațada dar doar la parter, probabil de magazine. Foarte civilizat arată acum clădirea…Dar ce frumos arată trotuarul din față restaurantului Miorița după renovarea fațadei, acolo unde muncitorii pur și simplu l-au mânjit cu toatate vopselele, nici să nu mai zicem de mormanul de nisi.
Semnul de sens giratoriu la întrarea dinsprec strada Ștefan Cel Mare, lipsește. Stradă Ham Janos e și utca de 3 ani deși nu este hotărâre de consiliu local în acest sens. Dacă dincolo Ștefan Ruha a devenit Ruha Istvan, aici Ham Janos trebuia să devin Ham Ioan, nu?
Orașul nu are câtuși de puțin un gospodar de aceea este un haos total. Totul e conform planului,nu contează că suntem în România și că orașul are două treimi români.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente