luni, aprilie 15, 2024
AcasăCosul cu vipereCoș cu VIPere - Veneția din Sătmar...

Coș cu VIPere – Veneția din Sătmar…

cosvipereNici bine nu cade o ploiță, că frumosul nostru oraș de pe malul Someșului se umple cu apă de zici că-i Veneția. Băieții de la firma care se ocupă de curățenia și întreținearea orașului, se lasă depășiți de situație mai mereu. Canalizările inaugurate la majoratul lui Cuza… îs de tătă groaza…

Dacă mergi, pe majoritatea străzilor canalele sunt pline ochi cu mocirlă și gunoaie și, ne mai mirăm de ce la prima ploaie cât de mică, străzile sunt inundate?

”Colac peste pupăză” cei de la firma de salubrizare, se găsesc să ude străzile ori înainte ori după ce a plouat. Nu de puține ori sătmărenii au reclamat asemenea acțiuni. Iar dacă totuși udă și când este nevoie, stropesc pietonii și mașinile parcate.

Mai circulă o veste cum că doamna de la mediu, a propus construirea un tunel pe sub Someș. La cât este de pusă la punct canalizarea în Satu Mare, cred ca tunelul ar fi plin cu apă și ideal pentru plimbări cu submarinul.

Pe lângă infinitele băltoace ce domină orașul, gunoaiele sunt ca la ele acasă. Nu prea găsești o străduță să nu fie plină de chiștoace sau de vreo pungă goală de cipsuri. Așa suntem noi sătmărenii needucați, aruncăm tot ce avem la îndemână pe unde putem.

Malul Someșului este dea dreptul horror, un focar de infecție chiar în buricul Sătmarului.

La capitotul țânțari, în anii precedenți cât de cât mai puteai sta afară seara pentru că s-au mai făcut deratizări, anul acesta este groaznic, desi cica s-au facut deratizări…, rezultatul este cam spre 0. Oare de ce?!

Noi ca noi sătmărenii, dar turiștii care ne vizitează, se îngrozesc. Nu de multe ori am auzit personal, stând la terasă, turiști care se minunau cât de frumos este orașul acesta, dar totodată cât de neîngrijite sunt cladirile…

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente