Acasă Divertisment Cosma Levi Lennon - Coregraf: ''Am participat, atât că dansator cât și...

Cosma Levi Lennon – Coregraf: ”Am participat, atât că dansator cât și în calitate de coregraf, la o sumedenie de competiții naționale și internaționale”

12650313_893806517403358_1968667690_nSpune câteva cuvinte despre tine:

Salut. Numele meu este Cosma Levi Lennon. Sunt Coregraf, Membru de Elită al Juriului Campionatelor Mondiale și Promotor Hip Hop.Din 1991, când m-am înscris la primul meu curs de dans de societate, nu a existat moment să nu trăiesc pentru dans și nici gând care să nu aibă legătură directă sau indirectă cu el.

Am participat, atât că dansator cât și în calitate de coregraf, la o sumedenie de competiții naționale și internaționale. Unele le-am câștigat, altele au adus rezultate frumoase pentru România. Am reprezentat România la Campionate Mondiale, Europene și Sud-Est Europene, am jurizat de 5 ori consecutiv Campionatele Mondiale Hip Hop Internațional și am organizat și participat la sute de evenimente, spectacole și workshop-uri.Am fost coregraf al și în cadrul emisiunilor de mare audiență din România și am colaborat cu artiști de marca din showbiz-ul românesc.

Însă dincolo de toate aceste rezultate și reușite care dau bine într-un CV, un lucru a fost mai presus de toate ; educarea tinerilor într-o manieră artistică corectă și spre favorizarea mișcării fizice și a delectării prin dans.Mulțumirea și zâmbetele tinerilor, a părinților lor și a spectatorilor nu se compară cu nimic.

Cu bune cu rele, mi-am transformat dansul într-un stil de viață iar asta nu se va schimba.

Cum arată o zi din viață ta ?

În primul rând voi începe cu o plângere generală.24 de ore nu sunt suficiente !!! Nu aș putea spune când mă trezesc pentru că în general nu prea reușesc să adorm.Însă dacă e să o luăm cronologic, dimineața răspund la mailuri, mesaje și dau telefoane.După aceea încep să lucrez colaje,mixuri și ascult muzică.Înainte cu o oră, o ora și jumătate de antrenamente, trebuie să fiu în sală ca să pot să gândesc maniera și lucrurile pe care le voi preda sau dacă e cazul, să concep coregrafia. Seara în general îmi place să ies cu prietenii la o vorbă sau la un joc iar după ce ajung acasă îmi continui muncă iar dacă mai apuc, în general nu mă pot abține, mă uit și la un film. În programul acesta nu aveam cum să includ deplasările, proiectele auxiliare și alte aspecte.

Ai deja foarte multe reușite în dans,care sunt planurile tale de viitor?

Mulțumesc pentru compliment.Păi evident că sunt tot timpul lucruri de învățat, niciodată nu este suficient și nici de ajuns.Cel mai important proiect al meu in acest moment este « The Wings Of… » și voi încerca să îl extind în cât mai multe centre din România. Colaborez cu numeroși coregrafi, dansatori și numeroase școli de dans și sunt incredibil de încântat cum s-au dezvoltat lucrurile și rezultatele incredibile care au început să apară. Vreau să ajut, să îmi impărtășesc cunoștințele și să colaborez cu oameni de calitate pentru a pune România pe harta Hip-Hop-ului….și deja suntem câțiva care am reușit să facem asta.De asemenea vreau să îmi aprofundez cunștințele și tehnicile în teatru, coregrafie teatrală și să îmi extind colaborarea cu Diana Păcurar, studentă anul III la UNATC București sectia Regie și fostă membră campioană națională cu Future M&Q.

12674636_893806514070025_226963458_nCum ai ajuns să alegi carieră de dansator și coregraf?

În copilărie am încercat multe sporturi : fotbal, înot, karate, volei etc.Dansul până atunci, nu a făcut parte din lista mea de favorite.Însă cum lucrurile frumoase în viață nu sunt niciodată programate și nici nu vin la comandă, în 1991 m-am înscris la primul meu curs de dans din două motive.Primul a fost că eram pămpălăul clasei tot timpul când venea vorba de a dansa la banchete sau petreceri și eram maxim gelos pe toți colegii mei care ore în șir dansau cu fetele care îmi plăceau.Iar al doilea motiv este că în perioada respectivă, ca și majoritatea de altfel, eram mare fan Michael Jackson iar mama nu știu cum a reușit să îmi răstălmăcească creierul și să mă facă să cred că dacă, combin toate mișcările de bază ale dansurilor de societate atunci voi reuși și eu să dansez ca el.

Cine te-a susținut ?

Păi în primul rând părinții mei.Ei m-au susținut de la început.Însă de-a lungul timpului s-au alăturat foarte multe persoane care au făcut asta printre care părinți, prieteni si colegi.Foarte mulți și chiar vorbesc serios.Nu aș putea să îi nominalizez pe toți pentru că mi-ar lua încă 2 articole și mi-e și teamă că aș uita pe cineva din greșeală.Însă există o familie căreia îi sunt profund recunoscător și îi conider niște oameni minunați, familie superbă și profesioniști devotați, Familia Păcurar.De asemenea vreau să îi mulțumesc din suflet fostei mele soții iar cea mai importantă persoană și cea care mă motivează, mă alimentează și mă susține necondiționat, îngerul meu, fetița mea Vanessa.

Cum ai reușit să continui cu dansul? Având în vedere că foarte mulți renunță din cauza lipsei de bani,etc.

Banii au devenit un fel de mit în a avea rezultate și a reuși să faci ceva în viață.Da, sunt de acord că joacă un rol important, însă există soluții.Oamenii care se dau bătuți și renunță din lipsa banilor, vor face asta toată viață în absolut orice domeniu și vor ajunge, cum ar spune americanul « Quiter », adică perdanți și învinși pentru că e evident și normal că în absolut orice domeniu este nevoie de o investiție financiară pentru a fi educat, pentru a studia, pentru a te dezvolta, pentru a avea rezultate.Dar repet, există soluții și deși uneori pare imposibil sau greu, nu este deloc.Trebuie doar să devenim mai circumspecți, să ne lărgim mai mult orizontul și soluțiile și ideile vor apărea.Și vă spune asta o persoană care a trecut de mai multe ori prin diferite etape și perioade.

Ce ai transmite tinerilor sătmăreni care visează la o carieră în dans ?

Să își schimbe domeniul. Hahahaha, glumesc ! Eu le doresc exact ceea ce le spun tuturor tinerilor, dansatorilor, părinților etc pe care îi întâlnesc la Workshop-urile mele sau la diferite evenimente : multă ambiție, devotament, seriozitate, continuitate și respect.Timpul este cel mai de preț dar pe care îl avem.Timpul nu îl putem întinde, extinde, scurta, da înapoi, lungi și etc.El doar merge înainte.Așa că orice faci, fă-l cu tot sufletul, fă-l cu pasiune și implică-te total.Nu ai timp de jumătăți de măsură.Dacă ai pornit pe un drum încearcă să îl păstrezi și când ești în sală, te antrenezi, exersezi, te dezvolți, participi la un concurs sau eveniment etc fii convins și asigură-te că ai dat 100% din tine pentru că a doua zi când te trezești, primul sentiment care te întâmpina să fie cel de satisfacție și nu de regret.

Mult succes tuturor și vă transmit toate gândurile bune !

by Dragoș Edmond

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente