Acasă Locale Stiri Satu Mare Cos cu vipere - Cum a învățat o curcă zborul politic

Cos cu vipere – Cum a învățat o curcă zborul politic

Domnu Curcă a fost un om norocos pe lumea asta. A prosperat și în afaceri și în politică.

Prin 2004, a fost candidatul partidului Forța Democratică la Primăria municipiului Satu Mare. A luat 170 de voturi. Bune și ălea! Nu contează câte voturi ai, important este ce faci cu ele.

Și ce să facă domnul Curcă, fulgerător a sărit în ograda PD, cu cele 170 de voturi cu tot!

Interesant este că voturile ălea ar fi fost necesare la alegerile locale din 2004 pentru ca PD să facă 5 % și să intre în Consiliul Local Satu Mare. Nu a fost să fie!

Deloc descurajat de sărăcia electorală cu care a venit în PD, ca o adevărată pasăre de curte ce se afla, repede a și început să facă tot soiul de jocuri, că doară venea de la UNIO, unde zice-se că a lucrat foarte bine la Turnătorie. Nu neapărat la aia din fabrică, ci la cea de pe lângă.

Ei, și în partid s-a pus bine pe lângă președintele Dorin, care la drept vorbind, nu a făcut la Carei mai multe voturi ca și curca din Satu Mare, așa că aveau în comun, puternicul spirit de looser politic.

Pe ăsta l-a îmbrobodit, l-a fermecat și, când i-a fost mai dragă lumea, i-a tras preșul de sub picioare, de s-a trezit bietul pui(e), ultima orătanie din bătătură.

Dar aventurile curcii nu s-au oprit aici. Cu un glas de popă rămas fără parohie, ținea isonul șefilor pe la ședințe, de-ai fi crezut că ai de-a face cu un moșulică rătăcit prin politică, dar defapt, el era foarte atent la tot și la toate, urmându-și neabătut calea spre vârful puterii.

Veni și anul 2008, când – fără știrea partdiului – curca a scurmat un document pentru susținerea lui Valer Marian la președinția Consiliului Județean Satu Mare, visând ca în schimbul acestui troc să fie recompensat cu funcția de vicepreședinte.

Cârdășia s-a făcut fără știrea partidului dar pentru că onor conducerea PD Satu Mare era deja sub influența sa, cei câțiva cârcotași au fost reduși la tăcere.

Desigur, pasiența nu i-a ieșit, fără candidat, PD a avut atunci un scor penibil, dar oare cine se potrivește cel mai bine pentru funcția de prefect, decât un vicepreședinte de conzil, ratat?

Cu toate că nu avea absolut niciun merit, curca fu unsă în funcția de prefect al județului și, odată cocoțată pe acoperișul cotețului administrativ, repede a și început să facă pe cocoșul.

Dar pentru că povestea asta este mult mai lungă decât ne-am fi dorit noi să fie, vom reveni în numărul următor cu alte picanterii din biografia, aparent plicticoasă, a acestui bunicuț politic al Sătmarului, care încă mai visează cai verzi pe pereți.

4 COMENTARII

  1. Acest idivid ,,RADU”ie un turnator cu acte in regula, il da totu afara din PDL bravo lui ie smecer tare omuletu………………….

  2. Dar de tunul de la inspectoratul sc sm nu zice nimeni nimic? A santajat directorii sa accepte contractele de renovare/termopane cu firma lui. Milioane bune a facut acolo, a dat si in stanga , dreapta ca sa taca ursoaica…. dar grosul la el a ramas. Ma mir cu nu s-a autosesizat DNA, ca era limpede ce se petrece :) A da, am uitat, traim in Romania.

  3. Ce rai sunteti voi astea de la jurnalul de satu mare cu d-nul Radu Giurca,stiu ieu cine face asta ,cred ca colegi lui care nu incap de iel:(((

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente