Acasă Locale Internationale Curtea Constituțională din Republica Moldova validează rezultatele alegerilor parlamentare

Curtea Constituțională din Republica Moldova validează rezultatele alegerilor parlamentare

Curtea Constituțională din Republica Moldova a validat marți rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie și mandatele deputaților în viitorul Parlament, relatează PRO TV Chișinău.

Curtea Constituțională a examinat contestațiile depuse de șapte partide, între care PCRM și PSRM, pe care însă le-a respins.

Comuniștii au cerut invalidarea alegerilor pentru că s-a permis participarea la alegeri a unei formațiuni pe care ei o numesc o „clonă” a PCRM, comuniștii reformatori, în timp ce socialiștii au reclamat modul în care s-a votat la secțiile din Rusia.

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Aceasta intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, precizează Unimedia.md.

După scrutinul din 30 noiembrie, socialiștii au obținut cele mai multe voturi, însă cele trei partide proeuropene negociază acordul unei coaliții de guvernare.

Potrivit rezultatelor finale, PSRM (Partidul Socialiștilor din R.Moldova) a obținut 25 de mandate, PLDM (Partidul Liberal Democrat din R.Moldova) – 23, PCRM (Partidul Comuniștilor din R.Moldova) – 21, PDM (Partidul Democrat) – 19 și PL (Partidul Liberal) – 13. Cele trei partide proeuropene au împreună 55 de mandate, o majoritate care le permite formarea Guvernului dar nu și alegerea șefului statului, după încheierea mandatului actulului președinte, Nicoale Timofti.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente