29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăsusDă atenție igenei tale orale

Dă atenție igenei tale orale

Ca multe alte parti ale corpului, dintii si gingiile pot da indicii despre sanatatea generala. „Ceea ce vedem in gura poate avea un efect semnificativ asupra altor sisteme de organe si procese din organism, iar reversul este de asemenea adevarat: ceea ce functioneaza sistematic in corp se poate manifesta si la nivelul gurii”.

In cursul acestei saptamanii, DSP  desfasoara  activitati de informare, educare a copiilor prescolari si scolari  cu tema” Copiii cuminti se spala pe dinti”.

Scopul activitatii noastre este: Imbunatatirea utilizarii masurilor eficiente de preventie, atat la nivel individual cat si la nivelul comunitatii, prin constientizarea prescolarilor/scolarilor cu privire la importanta sanatatii orale si a factorilor de risc care pot afecta sanatatea orala, posibilitatile de prevenire ale problemelor de sanatate orala.

Obiectivele pe care ni le-am propus cu aceasta activitate de informare si educare sunt:

formarea unor deprinderi sanatoase  si incurajarea tratamentului precoce al potentialelor probleme dentare

diseminarea de informatii privind afectiunile orale si factorii de risc care contribuie la producerea acestora

invatarea tehnicilor corecte de periaj dentar

vizite regulate (cel putin de 2 ori/an) la medicul dentist

Afecțiunile orale reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, având un cost social și economic considerabil. Neglijate și netratate la timp, ele pot fi punctul de plecare a unor probleme grave de sănătate a organismului.

In cadrul acestor activitati scolarii si prescolarii vor primi sfaturi cu privire la  alimentatia sanatoasa intrucat consideram ca  alimentatia reprezinta  al 2-lea factor determinant in producerea cariei dentare, implicatiile ei fiind dominate de rolul decisiv cariogen al hidratilor de carbon si lipsa lipidelor si proteinelor.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente