Acasă Cosul cu vipere Dă-mi un leu nene....

Dă-mi un leu nene….

Dacă ai cumva curajul să ieși la o plimbare sau la o terasă în scumpea noastră urbe de me malul Someșului, ai trista dezamăgire să nu te poți relaxa trei minute, că ești atacat de cersetorii care s-au înmulțit foarte mult în ultima vreme.

Recent un grup de turiști veniți din Italia au ieșit la o plimbare în Satu Mare,  pentru a vizita ce avem și noi mai bun de vizitat ( ei drept nu multe, că, simbolul orașului, Hotelul Dacia stă să se prăhuptească, la fel și alte clădiri istorice celebre ) dar a fost atacați la fiecare pas de niște cerșetori obraznici din cale afară care mai că nu i-au jefuit pe bieții. Ghidul care era sătmărean de origine, a acostat doi polițilști care erau în patrulare prin zonă, dar aceștia au refuzat să ia vreo măsură ca turiștii să se poată relaxa în voie.

Șcenarul se repetă când grupul se așează la o terasă ultracentrală, până și chelerul nu avea ce să le facă la acești cerșetori ca să nu îi deranjeze pe turiști.

Acum noi ne întrebăn, ce rost au aceste campanii de prevenire a cerșetoriei pornite în orașul nostru ? Poate ați observat și în intersecții au apărut niște panouri care ne avertizează să nu mai dăm bani cerșetorilor. Se pare că până și Primăria nu mai are nici o forță pentru a opri acest fenomen, degeaba se tot laudă primarul cu subordonații lui, că au facut ordine în oraș, toate aceste afirmații sunt false. Noi la orice oră din zi sau din noapte, invităm la o plimbare în oraș pe jos măcar 2 ore și îi vom putea arăta 200 de probleme grave care ar trebui rezolvate.

Nu ne mirăm că și turiștii evită Sătmarul mai ceva că pe un spital de boli contagioase. Sperăm ca într-un oraș european, cum este și Satu Mare, cică ! Să se pună accentul mai tare pe ordine și disciplină !

Până atunci ! Dă-mi un leu nene…..

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente