joi, iulie 18, 2024
AcasăsusDouă aeroporturi din Crimeea, ocupate de persoane înarmate

Două aeroporturi din Crimeea, ocupate de persoane înarmate

Persoane înarmate neidentificate au preluat controlul, în cursul nopții de joi spre vineri, asupra a două aeroporturi din Crimeea, dintre care unul militar. Ministrul ucrainean de Interne interimar, Arsen Avakov, a acuzat vineri forțele rusești de „invazie armată și ocupație”. Parlamentul de la Kiev a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pentru discuții privind situația tensionată din Crimeea, relatează agenția Itar-Tass, în pagina electronică.

Autoritățile judiciare de la Geneva au anunțat vineri că au lansat o anchetă penală împotriva lui Viktor Ianukovici, destituit din funcția de președinte al Ucrainei de către Parlament săptămâna trecută, și a fiului său, Aleksandr Ianukovici, pentru „spălare de bani”

Parlamentul de la Kiev a cerut, vineri, convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pentru discuții privind situația tensionată din Crimeea, relatează agenția Itar-Tass, în pagina electronică.

Parlamentul de la Kiev menționează că discutarea crizei din Ucraina într-o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate este motivată de acordul prin care SUA și marile puteri s-au angajat să asigure integritatea teritorială a Ucrainei.

În 1994, Ucraina a aderat la Tratatul de neproliferare nucleară, iar Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au angajat să apere și să respecte independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

„Consider ceea ce se întâmplă drept o invazie armată și o ocupație”, scrie el pe pagina sa de Facebook.

Aproximativ 50 de persoane înarmate au preluat controlul, în cursul nopții, asupra aeroportului, în fața căruia o mulțime care flutura steaguri ale flotei ruse la Marea Neagă s-a reunit ulterior, conform agenției Interfax-Ucraina.

Aceste persoane au sosit la aeroport la bordul a trei camioane fără numere de înmatriculare, potrivit unor martori citați de Interfax.

Vineri, la ora 01.50 GMT (03.50, ora României), ei dețineau în continuare controlul asupra aeroportului, potrivit unui martor intervievat de o jurnalistă a AFP.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente