joi, martie 28, 2024
AcasăsusPrefectul a ținut audiențe la Cehal și Tășnad

Prefectul a ținut audiențe la Cehal și Tășnad

Continuându-și audiențele în teritoriu, prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, s-a aflat azi, 27 februarie, în mijlocul locuitorilor din comuna Cehal și orașul Tășnad. În acest demers, a fost însoțit de către reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate și specialiști din cadrul Instituției Prefectului, în funcție de problematica anunțată din timp de către cetățeni, de la care au dorit să afle amănunte în rezolvarea unor probleme personale. De menționat că atât în comuna Cehal, cât și în orașul Tășnad, au fost prezenți la întâlnirea prefectului cu cetățenii, primarii și alți reprezentanți ai autorităților publice locale.

Prefectul Eugeniu Avram, în dialogul cu cetățenii, le-a subliniat că apreciază această formă de deplasare a sa în teritoriu ca fiind una benefică întrucât foarte multe dintre problemele pe care cetățenii le ridică în audiențe se pot rezolva direct cu prezența autorităților locale, evitând totodată deplasările la sediul Instituției Prefectului a cetățenilor care, din anumite motive obiective, nu s-ar deplasa.

Cetățenii au mulțumit prefectului pentru disponibilitatea sa de a se deplasa în mijlocul lor, având încredere că în prezența lui și a autorităților locale, doleanțele lor sunt luate mai mult în considerare și, de asemenea, primesc îndrumările de specialitate și sfaturile necesare în rezolvarea, în limitele legii, a diverselor probleme cu care se confruntă.

În cele locații au fost prezenți la întâlnirea cu prefectul, înscriindu-se pentru audiențe, un număr de 22 de persoane, dintre care 16 la Cehal și șase la Tășnad.

Printre problemele ridicate de către cetățenii prezenți în audiențe la Cehal se numără cele legate de punerea în posesie a unor suprafețe de teren cu toate că cei ce doresc revendicarea respectivelor suprafețe nu dețin acte care să certifice dreptul de proprietate asupra lor. Prefectul Eugeniu Avram i-a îndrumat cu privire la procedura pe care trebuie să o urmeze pentru a rezolva problemele pe cale administrativă.

O altă problemă ridicată s-a referit la constituirea dreptului de proprietate asupra unui teren de către Parohia Ortodoxă din Orbău. Prefectul l-a îndrumat pe preotul paroh Botcovan Lucian să depună documentele deținute în acest caz la Instituția Prefectului pentru verificare și găsirea unei soluții legale în acest sens.

Un grup de cetățeni au solicitat repararea drumului dintre Cehal și Orbău. Primarul comunei Cehal și-a arătat încrederea că în cel mai scurt timp problema va fi rezolvată, porțiunea respectivă de drum fiind inclusă în Masterplanul depus de Primărie pentru obținerea de finanțări din surse guvernamentale.

Totodată, o problemă ridicată s-a referit la numărul insuficient de lucrători poștali în satul Orbău. Diriginta Oficiului Poștal Satu Mare a explicat că este necesară  reînființarea sucursalei poștale în comună.

În orașul Tășnad, printre problemele ridicate se numără cea de extindere a rețelei de electricitate în cartierul Petru Maior. Directorul sucursalei de distribuție SC Electrica SA a menționat că are cunoștință despre această problemă, documentașia se află în lucru, urmând ca până la finele acestui an  să fie finalizată.

O altă problemă prezentată de cetățenii prezenți în audiență s-a referit la realizarea lucrărilor de canalizare în același cartier și care întârzie din cauză că în momentul de față documentația proiectului de investiție se află în faza de evaluare a ofertelor depuse la licitația organizată de către Apaserv. În acest caz, cetățenilor li s-a cerut să aștepte până la demararea lucrărilor.

Primarul orașului Tășnad a propus reprezentantului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare să analizeze posibilitatea organizării unor cursuri de calificare profesională pentru cetățenii de etnie romă, pentru ca aceștia să poată ocupa un loc de muncă. Acesta a solicitat reprezentantului comunității rome  din localitate să transmită la secretariatul instituției o listă cu datele persoanelor interesate de a participa la astfel de cursuri ținând cont de faptul că pentru a organiza o grupă de cursanți trebuie să fie înscriși minimum 14 persoane pe fiecare categorie profesională. Prefectul a insistat ca AJOFM să facă demersuri pe lângă Agenția Națională petru Ocuparea Forței de Muncă București pentru a include în tematica de cursuri și cel de mediator sanitar.

În finalul audiențelor, prefectul împreună cu reprezentanți ai unor instituții de interes local și județean s-au deplasat în Cartierul Petru Maior pentru a asculta problemele cu care se confruntă cetățenii din zonă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente