Acasă Locale Stiri Satu Mare Electrica Carei: “Dacă aveți centrală termică, să vă cumpărați și generator!”. Bucătării...

Electrica Carei: “Dacă aveți centrală termică, să vă cumpărați și generator!”. Bucătării arse,mâncare aruncată

Clipe de cosmar au trăit careienii  la trecerea dintre ani. Din păcate,clipele s-au transformat în zile si tocmai cei care  sunt vinovati pentru situatia creată își permit să repeadă  careienii care au solicitat….explicatii!  Oricui i se poate întâmpla să aibă parte de o asemenea avarie dar să îți permiti să  abordezi un asemenea limbaj de la un telefon al unei instituții care își trage profitul din plățile facturilor de curent ale  acestor consumatori… parcă e prea de tot.  Recomandăm societății Electrica să își trimită periodic angajatii care vin in contact cu publicul,la cursuri de specializare dacă   nu au cei 7 ani de acasă. Ușor,ușor va trebui să învățăm să ne respectăm unii pe alții și să ne adresăm respectuos unii altora pentru că trăim într-o comunitate totuși!

Defecțiunile se repară rând pe rând, unele zone au început să fie reconectate la curent electric iar altele încă mai așteaptă lumina becului.

În cursul zilei de astăzi am luat legătura cu managerul motelului Vraja Viilor, cel mai mare perdant în urma situației dezastruoase apărute ca urmare a penei de curent prelungit.

La motel s-a aprins bucătăria. Mâncarea din 6 frigidere s-a stricat și   trebuie    aruncată

La Motelul ,,Vraja Viilor’’din Carei  s-a aprins bucătăria în data de 30 decembrie, luni spre marți, în urma unei întreruperi   de curent.  2 friteuze erau în funcțiune și au ars, degajându-se un fum gros în toată bucătăria.Fiind în apropiere,doamna de la receptie  a reperat rapid  mirosul de fum,a intervenit prompt, și a reusit  să împiedice astfel  o tragedie ce s-ar fi produs în urma exploziei. Au curățat bucătăria, au șters, însă și acum se mai văd urmele incidentului, după cum bine puteți vedea în imagini.

Ca orice local care se respectă,motelul  ,,Vraja Viilor’’ a organizat și în acest an petrecerea de Revelion. Doar că pana de curent le-a stricat toate socotelile.

În seara de Revelion, după ora 20.00, când s-a luat curentul, managerul localului  a străbătut tot orașul să găsească un electrician de la Electrica , care  vină să rezolve situația.

,,Comunicare nimic, am umblat ca nebunul în tot orașul să văd care e problema, cum se poate rezolva curentul. De la 20.30 până la ora 23.00 îm data de 31  decembrie am umblat să aflu ce se întâmplă, ce putem face, că eu aveam  170 de persoane la hotel care au venit la Revelion și stăteau la lumina lumânării. Eu  trebuia să le dau niște explicații . Toată mâncarea, preparatele s-au stricat, carnea la fel, în 6 frigidere mari care nu au rezistat variatiilor de curent de dinaintea penei generale. A  trebuit   să aruncăm toată mâncarea. Problema este că nu au comunicat cu noi deloc, totuși suntem un motel mare, trebuie să ne spună ce se întâmplă și cât  durează să rezolve problema. Suntem bătaia lor de joc! Din data  de 30 stăm în frig, sunt deja 3 zile, este de-a dreptul inadmisibil ce se întâmplă! Eu le plătesc la timp. Sunt la zi cu facturile. Trebuia să aibă respect față de noi, bine că de plătit trebuie, dar servicii nu.

Cele  170 de persoane care au venit la Revelion la noi  și au trebuit să plece au fost  supărate  foc că s-a întâmplat ca sărbătoarea pentru care s-au pregătit a fost un fiasco nu din cauza mea  și au plătit integral.Jumătate dintre persoane au cerut banii în seara de Anul Nou, iar  ceilalți au ales  să vină să petreacă vineri și sâmbătă,afirmă supărat  Vig Vasile, managerul hotelului.

Luni mă duc la Satu Mare și le fac dosar penal. Problema asta este de mai demult, de luni de zile. S-a luat chiar și o zi întreagă curentul, după câteva zile, iar s-a luat chiar și o jumătate de zi. Apoi iarăși n-a fost curent o zi, n-a fost încălzire. A venit și s-a luat. Deci s-o știut că sunt probleme, dar nu i-a interesat să le rezolve de atâta vreme și nu ne-au spus nimica. De aceea sunt cu atât mai vinovați!

Sunt de 30 de ani la acest motel și nu mi s-a mai întâmplat așa ceva! Pe vremea lui Ceaușescu, știam măcar că de la ora  x la ora x nu avem curent. Știam o treabă. Da acuma nimic, absolut nimic! Acum am o mare pagubă! Pe cine interesează și cum mi se vor plăti toate daunele?  continuă Vig Vasile.

Persoane cazate la motel au stat 3 zile în frig

La motelul ,,Vraja Viilor’’ sunt persoane cazate care au venit  din alte părți ale țării pentru perioada de deszăpezire. Recepționera hotelului  afirmă-

,,cu oamenii care au venit la petrecere asta a fost situația, s-au certat cu noi, a trebui să le dăm banii și au plecat spre casele lor, dar ce facem că noi suntem o întreprindere și cu cazare. Avem persoane care sunt cazate în camere, sunt din Botoșani, de la firma  de  deszăpezire, ei au stat în frig, fără lumină, fără încălzire, au înghețat de frig în camere.. De când ni s-a ars  bucătăria, stăm cu frica, nu dormim, dacă se întâmplă iarăși ceva și se aprinde tot?

A trebui să purtăm apă din oraș, de la fântâna din vii, ca să spălăm toată bucătăria și să curățăm mizeria. Atâta respect să ai, răspundere. Sunt oameni care au rezervare, trebuie să le comunicăm, nu putem face mișto de oameni’’ , a spus doamna Ritl Ana, recepționera motelului.

,,Să ne spună ce să facem.Să vină  să ne anunțe, să știm ce să facem.Acuma s-a dat curent, este 14.30, da să știm, peste 2 ore, sau peste 3, 6 ore mai avem, sau se ia din nou?Sau, ca și dimineața , când a venit la ora 10.30 și la 11.15 s-a luat iarăși?

Ieri, în 1 ianuarie, s-a dat o oră și apoi până astăzi, 2 ianuarie, la ora 10.00 nimic. De la 11.00 iarăși nimic’’.

Impertinență maximă  -Să vă cumpărați și generator dacă aveți centrală!-

Doamna Maghiar Daniela lucrează la motel și locuiește pe strada Petre Ispirescu. Ea nu are curent de 3 zile și a sunat la Electrica, unde i s-a spus să-și ia generator, dacă tot are și centrală ,,Am sunat la Electrica și am anunțat la  deranjamente, unde  mi-a spus, dacă aveți centrală termică, să vă cumpărați și generator! Păi, dați-mi bani și-mi iau,le-am zis. Da’ cum pot fi atât de obraznici și tupeiști?’’Cine îmi plătește, pentru toată instalația dacă îngheață? Am plătit 100 de milioane  lei vechi pentru ea. Cine îmi plătește paguba, bine că de plătit putem plăti, iar dacă întârziem plătim penalizări și acum de la 1 ianuarie iarăși s-a scumpit curentul.

Aparatură arsă la restaurant Lona

La restaurantul Lona, de lângă piață, în seara de Revelion s-a ars cafetiera în local când au luat curentul la ora 20.00. S-a ars și  cuptorul cu două zile în urmă, când au avut din nou probleme, pentru că se tot lua curentul și  se dădea înapoi.

Și domnul Heinrich, proprietarul restaurantului Lona spune că ,era destul de previzibil că se va întâmpla așa ceva: ,,de multe luni de zile aveam probleme, se tot lua curentul, se cunoștea problema și nu s-a făcut nimic, iar acum a cedat sistemul. Ar trebui să anunțe ce se va întâmpla în orele următoare, să umble cu o mașină cu difuzor  prin oraș să anunțe toți oamenii ce va fi în continuare!

Daniela CIUTĂ

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente