Acasă Stiri Carei Firmă din Carei amendată cu 20.000 de lei

Firmă din Carei amendată cu 20.000 de lei

O firmă din Carei care a efectuat lucrări de reabiltare la mai multe clădiri, a vrut să scape mai ieftin și în loc să apeleze la servicii autorizate pentru ridicarea deșeurilor rezultate în urma lucrărilor, a hotărât să le aprindă. Ghinionul a făcut ca cineva să constate ilegalitatea, și să alerteze Garda de Mediu.

La fața locului s-au deplasat comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare, care au constatat că la fața locului au fost arse mai multe materiale plastice. În urma faptelor săvârșite, a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei.

”In urma unei sesizari,comisarii Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Judetean Satu Mare s-au deplasat in Municipiul Carei unde,in incinta unei societati,pe o platforma betonata,colectate intr-un rastel metalic,au fost eliminate prin incinerare deseuri plastice generate in urma lucrarilor de reabilitare a cladirilor de pe platforma obiectivului. Pentru fapta savârșita,de eliminare ilegala a deseurilor detinute,societatea a fost sanctionată contraventional cu 20.000 si i s-au impus masuri pentru conformarea la prevederile legale din domeniul protectiei mediului” a transmis Garda de Mediu Satu Mare.

Potrivit legii: ”Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viața sau sănătatea umană, animală sau vegetală, operarea oricărei instalații sau instalaţii de ardere, instalații de incinerare a deșeurilor sau instalaţii de coincinerare a deșeurilor cu încălcarea prevederilor art. 4 alin. (1), respectiv fără autorizație integrată de mediu/autorizație de mediu, ori continuarea activității după ce s-a dispus aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de suspendare a activității”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente