Acasă Locale Stiri Satu Mare Firmele vor putea obține autorizațiile de la Primărie graturit

Firmele vor putea obține autorizațiile de la Primărie graturit

coica dorel

Primarul municipiului Satu Mare a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autorizarea și reautorizarea punctelor de lucru a firmelor situate pe raza municipiului Satu Mare va fi făcută gratuit de Primărie, începând de la 1 ianuarie 2016.
Potrivit celor declarate de primarul Dorel Coica, în vederea autorizării și reautorizării punctelor de lucru a firmelor, de la 1 ianuarie 2016 nu vor fi percepute taxe. Până acum, pentru autorizări și reautorizări se percepea o taxă de 17 lei.
Edilul mai spune că pentru a primi autorizația de funcționare, agentul economic trebuie să aibă avize de la ISU, Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului și de la Direcția de Muncă.

Parcare graturită de sărbători în Satu Mare
Parcările din municipiul reședință de județ vor fi gratuite, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de către primarul Dorel.
Potrivit edilului, sătmărenii vor putea parca gratuit pe raza municipiului Satu Mare în perioada 19 decembrie 2015-3 ianuarie 2016.
De asemenea, primarul Dorel Coica a făcut un apel către stranierii care se vor întoarce acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cerându-le acestora să respecte regulile de parcare din oraș.
„Nu vrem să mai vedem mașini parcate pe spațiul verde. Oricum, Poliția Locală va face raiduri iar acolo unde vor fi constatate nereguli le vor lăsa proprietarilor de mașini câte o felicitare”, spune primarul.
Vă reamintim că o parte din Centrul Vechi va fi închis circulației în perioada 5 decembrie 2015-3 ianuarie 2016.

Deasemenea edilul a mai declarat că Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Satu Mare fără spectacole și artificii.
Astfel, cu ocazia zilei de 1 Decembrie vor avea loc depuneri de coroane, iar de la ora 15.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, se va organiza o expoziție cu documente provenite din Arhiva Bibliotecii Județene, eveniment dedicat sărbătorii noastre naționale.
În seara aceleiași zile, de la ora 18.00, la bradul instalat în parcul din Piața Libertății se va da drumul iluminatului ornamental de sărbători.
Seria de evenimente dedicate Zilei Naționale a României se va încheia cu un concert susținut la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Instrumentiștii orchestrei filarmonicii vor fi dirijați de Ștefan Novak.
Legat de patinoarul ce va fi amplasat în Satu Mare, primarul a declarat că: „Dacă ar fi după mine, l-aș duce în Piața 25 Octombrie, acolo este spațiu. Mă gândesc la clădirea degradată a hotelului, pentru siguranța copiilor. Până săptămâna viitoare o să ne decidem”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente