marți, decembrie 5, 2023
AcasăLocaleFlorin Cioabă a fost înmormântat. Ceremoniile au durat aproape șase ore

Florin Cioabă a fost înmormântat. Ceremoniile au durat aproape șase ore

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a fost înmormântat, vineri după-amiază, în Cimitirul Municipal din Sibiu, la finalul unor ceremonii care au durat aproximativ șase ore și la care au participat, în total, circa 2.500 de persoane.

Cortegiul funerar al lui Florin Cioabă a ajuns, vineri după-amiază, la Cimitirul Municipal din Sibiu după ce a străbătut aproape șapte kilometri, traseul fiind parcurs în aproape două ore.

Pe drum, convoiul s-a oprit de mai multe ori pentru rugăciune, iar membrii familiei au aruncat monede, conform tradiției țigănești.

În acest timp, pe distanța dintre Șoseaua Alba Iulia, unde este locuința familiei Cioabă, și Cimitirul Municipal s-a circulat cu dificultate, traficul fiind dirijat de polițiști, dar nu s-au înregistrat blocaje.

La cimitir, cortegiul a fost întâmpinat de peste o mie de persoane, astfel că numărul participanților la înmormântare a ajuns la aproximativ 2.500 de persoane.

Sicriul a fost depus într-un cavou făcut din granit și marmură de Simeria, iar pastorii au ținut o slujbă.

„Tatăl meu a plecat la Dumnezeu și dacă dumneavoastră pentru el nu mai puteți face nimic, puteți să faceți pentru noi, familia, să vă rugați să trecem și să avem putere. Nu știu cum putem rezolva această problemă, vă mulțumim că ați fost alături de noi și vă rămân profund îndatorat”, le-a spus Dorin Cioabă celor prezenți.

După înmormântare, cei prezenți au fost invitați de familia Cioabă la un restaurant din oraș.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

Mai mulți lideri ai romilor au susținut în ultimele zile că la funeraliile lui Florin Cioabă vor fi prezenți cel puțin 100.000 de romi, însă numărul participanților a fost mult mai mic, ajungând la aproximativ 2.500 de oameni.

Înainte de plecarea cortegiului funerar spre cimitir, la locuința familiei Cioabă au avut loc mai multe ceremonii, principalul eveniment fiind încoronarea ca regi ai romilor a celor doi fii ai lui Florin Cioabă.

Joi seară, Consiliul de Coroană al romilor decisese, cu majoritate de voturi, ca Dorin Cioabă să fie noul rege al romilor, însă vineri s-a revenit asupra deciziei.

Astfel, Daniel Cioabă, fiul cel mic al lui Florin Cioabă, a fost încoronat rege al romilor din România, el primind coroana, sceptrul și lanțul cu însemnele casei regale care i-au aparținut tatălui său, Florin Cioabă. De asemenea, acesta primește toată averea tatălui său.

La rândul său, Dorin Cioabă a fost încoronat rege internațional al romilor și i-a fost pusă pe cap o coroană nouă, realizată vineri dimineață din aur de 24 de karate.

În jurul orei 13.30, sicriul cu trupul neînsuflețit al Florin Cioabă a fost scos din casă și așezat pe carul alegoric, unde aproximativ 30 de pastori au ținut o slujbă în memoria acestuia, în fața porții, pe Șoseaua Alba Iulia.

Carul alegoric era, de fapt, un TIR cu platforma acoperită cu mătase albă, sicriul fiind așezat la mijloc, în timp ce în partea dinspre capul tractor au stat pastorii, iar în cea opusă familia, cei doi fii ai lui Florin Cioabă, încoronați regi, nepurtând coroanele pe cap.

Pe durata slujbei, locuitorii din zonă au urmărit din balcoane ceremonia, iar unii șoferi care treceau cu mașinile prin zonă s-au oprit pentru a face fotografii.

Apoi, cu puțin timp înainte de ora 15.00, cortegiul a plecat spre Cimitirul Municipal, pe carul alegoric aflându-se unele rude ale lui Florin Cioabă, dar și agenți de pază.

În fața carului alegoric a mers fanfara, iar oamenii adunați în zonă au aplaudat, unii dintre ei alăturându-se cortegiului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente