sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleSe desfiinteaza Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare

Se desfiinteaza Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înființarea serviciilor regionale de ambulanță.

Proiectul prevede înființarea Serviciului Regional de Ambulanță Nord-Vest, Serviciului Regional de Ambulanță Centru, Serviciului Regional de Ambulanță Vest, Serviciului Regional de Ambulanță Sud-Vest, Serviciului de Ambulanță Sud, Serviciului de Ambulanță Sud-Est, Serviciului de Ambulanță Nord-Est.

Astfel, se înființează Serviciul Regional de Ambulanță Nord Vest, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Cluj și desființarea Serviciilor județene de ambulanță Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj, se înființează Serviciul Regional de Ambulanță Centru, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Mureș și desființarea Serviciilor județene de ambulanță Albă, Sibiu, Brașov, Harghita și Covasna.
De asemenea, se înființează Serviciul Regional de Ambulanță Vest, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Timiș și desființarea Serviciilor județene Arad, Hunedoara și Caraș Severin, și Serviciul Regional de Ambulanță Sud Vest, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Dolj și desființarea Serviciilor județene Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Olt.
HG mai prevede înființarea Serviciului Regional de Ambulanță Sud, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Prahova și desființarea Serviciilor județene de ambulanță Argeș, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița și Ialomița, înființarea Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Constanța și desființarea Serviciilor județene Brăila, Buzău, Galați, Vrancea și Tulcea, dar și a Serviciului Regional de Ambulanță Nord Est, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Iași și desființarea Serviciilor județene de ambulanță Suceava, Botoșani, Vaslui, Neamț și Bacău.
În subordinea serviciilor regionale de ambulanță vor funcționa serviciile județene de ambulanță, fără personalitate juridică, ce vor activa în spațiile fostelor Servicii Județene de Ambulanță, stațiile de ambulanță fără personalitate juridică în care, la data prezentei hotărâri, își desfășoară activitatea actualele stații ale Serviciilor județene de ambulanță, substațiile de ambulanță, fără personalitate juridică, în care își desfășoară activitatea actualele substații ale Serviciilor județene de ambulanță.
“Serviciile regionale de ambulanță înființate prin reorganizarea Serviciilor Județene de Ambulanță Cluj, Mureș, Timiș, Dolj, Prahova, Constanța și Iași asigură asistența medicală de urgență, transport sanitar asistat, consultații de urgență și transport sanitar neasistat de pe raza județelor respective. Serviciile regionale de ambulanță pot interveni și în afara granițelor administrative în zone stabilite prin ordin al ministrului Sănătății pe principiul ‘celei mai apropiate resurse de caz’, precum și în situații de urgență la dispoziția Dispeceratului. Serviciile regionale de ambulanță preiau patrimoniul structurilor care se desființează în urma reorganizării, stabilit pe baza bilanțului contabil de închidere la data predării/preluării, însoțit de celelalte anexe potrivit metodologiei existente”, prevede proiectul pus în dezbatere.
Personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar va fi preluat în totalitate, iar pentru personalul tehnic, economic, informatică, administrativ și de deservire preluarea se face cu respectarea normativului de personal în vigoare.
Finanțarea Serviciilor Regionale de Ambulanță, inclusiv a Serviciului de Ambulanță București Ilfov, se va asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, iar serviciile regionale de ambulanță pot fi finanțate și prin venituri proprii, prin asigurarea activității de transport asistat și neasistat pentru cazurile care nu se încadrează în obligațiile de bază ale serviciilor regionale de ambulanță, precum și pentru asigurarea asistenței medicale în cazul manifestărilor sportive și celor cu public larg, efectuate la cererea unor persoane fizice sau juridice, contra cost, sau a unor societăți de asigurare private în baza unor contracte prealabile.
Organigrama, statul de funcții, regulamentul de organizare și funcționare ale acestor structuri se vor aproba prin Ordin al ministrului Sănătății

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente