luni, iunie 17, 2024
AcasăCosul cu vipereFumatul interzis ! Doar pentru unii

Fumatul interzis ! Doar pentru unii

cosvipere

Cu toții știm despre noua lege a fumatului, care spune că este interzis să fumezi în orice loc/spațiu închis, asta înseamnă orice bar, restaurant, cafenea, instituție, hotel etc., doar că prin Sătmarul nostru drag legea nu este pentru toți ci pentru cei care vor.
Cu toate că, spre nemulțumirea unora, în parlament nu a trecut proiectul privind modificarea legii de săptămâna trecută, prin barurile din centrul orașului circulă o regulă proprie care le dă voie la câte unii să mai aprindă o țigară în interior.

Recent la un local situat pe bulevardul Ion I.C. Brăteanu, doi tineri trageau din niște trabucuri fix înăuntru fără ca barmanul să le spună un cuvânt. Oare era patronul cu vreun prieten de-al său, sau erau simplii clienți fideli pe care nu-i putea deranja din ritualul lor ”afumat”.

Clienții care se aflau în bar, se putea observa că erau foarte deranjați de cei doi tineri, ba mai mult unul dintre cei care nu fumau în interior, s-a ridicat a ieșit frumos afară și și-a aprins acolo țigara. Deci se poate, nu?

Alte cazuri se întâmplă chiar în istituțiile publice, dacă mergi pe holurile Paltului Administrativ, te loveste un miros de tutun aproape la fiecare etaj. Înțelegem că acolo nu o sa vină Pompierii să împartă niște amenzi, că doar nu și-or amenda șefii ! Ar zbura a doua zi de pe postul pe care il ocupă.

Nu-i de glumă și nu ar strica să se facă mai multe controale prin locurile publice, pentru că deocamdată Legea Fumatului se aplică doar așa parțial și sunt multe nereguli.

Nu credem că trebuie să așteptăm să se întâmple un ”Colectiv” și la Satu Mare până ca cineva să facă demersuri ca legea să fie lege pentru toată lumea îndiferent de funcție sau situație financiară.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente