luni, iunie 17, 2024
AcasăSportInternationalGrand Prix-ul Austriei revine în calendarul CM de Formula 1 în 2014

Grand Prix-ul Austriei revine în calendarul CM de Formula 1 în 2014

formula1Campionatul Mondial de Formula 1 va reveni în Austria în sezonul 2014, au anunțat, marți, într-un comunicat comun, administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, britanicul Bernie Ecclestone și proprietarul echipei Red Bull, austriacul Dietrich Mateschitz.

Ultimul Mare Premiu de Formula 1 în Austria a avut loc în 2003 și a fost câștigat de germanul Michael Schumacher.

În 2014 – data vizată este 6 iulie – Marele Premiu al Austriei va avea loc pe circuitul „Red Bull Ring” de la Spielberg, în provincia Stiria, unde Dietrich Mateschitz are o locuință.

„Dietrich Mateschitz și Bernie Ecclestone au ajuns la un acord pentru revenirea Formulei 1 în Austria anul viitor”, au anunțat cei doi conducători într-un comunicat.

Calendarul sezonului 2014 va fi finalizat în septembrie, la Consiliul Mondial al Federației Internaționale de Automobilism (FIA), cu înscrierea în CM a două noi Grand Prix-uri, cel al Austriei și cel al Rusiei, care se va disputa la Soci.

În 2003, Grand Prix-ul Austriei a avut loc tot pe circuitul de la Spielberg, dar în acea vreme aparținea grupului austriac de telecomunicații A1, care l-a vândut în 2005 către Red Bull. După lucrări de renovare și modernizare, Red Bull a redeschis acest circuit în mai 2011.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente