joi, februarie 29, 2024
AcasăsusÎntâlnire de suflet cu vârstnicii singuri

Întâlnire de suflet cu vârstnicii singuri

Zi de suflet pentru vârstnicii noștri.

Al doilea an consecutiv, Organizația Județeană a Femeilor Liberale Satu Mare alături de voluntarii de la Elisa Zamfirescu am făcut o bucurie zecilor de vârstnici de la Centrul de Asistență Socială Șansa.

Am reușit să aducem un zâmbet pe chipul celor ce se află aici, acum în prag de sărbători, oferindu-le cozonaci și mere. De asemenea aceștia au fost răsfățați puțin, doamnele fiind coafate, iar domnii tunși de harnicii voluntari care ne-au însoțit.

În cadrul activității am avut ocazia să auzim și câte o poveste de viată dar și cât de afectați sunt aceștia de izolarea socială și singurătate.

Mulți dintre vârstnicii de lângă noi devin invizibili, așteaptă zile în șir ca cineva să le calce pragul ori ca telefonul să le mai sune pentru a auzi o voce, să ne amintim așadar că timpul alături de ei este tot mai puțin și să răspundem cu sufletul pentru a le alina singurătatea.

Suportul emoțional dar și aducerea spiritului de Sărbători prin colinde, mâncare sau alimente neperisabile pentru seniorii aflați în cele mai dificile situații de viață, rămân prioritățile pentru o societate sănătoasa dar și o moștenire a exemplului bun, pentru tinerii noștri, a transmis Alina Ristea președintele OFL Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente