Acasă Locale Stiri Satu Mare Noul președinte al Tribunalului Satu Mare este Nilda Preda Târnoveanu

Noul președinte al Tribunalului Satu Mare este Nilda Preda Târnoveanu

Tribunalul Satu Mare  informează că în data de 11 decembrie 2014 PlenulConsiliului Superior al Magistraturii,prin Hotărârea nr. 1358 a validat rezultatele concursului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor la curți de apel, tribunale și judecătorii, desfășurat în perioada 12 septembrie – 4 decembrie 2014.

Judecător Nilda Preda Târnoveanu a fost investită în funcția de Președinte al  Tribunalului Satu Mare, cu un mandat de trei ani, pentru  perioada 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2018.

 La Tribunalul Satu Mare funcția de președinte a devenit vacantă la data de 01.01.2015, dată de la care a expirat mandatul judecătorului Rodica Grosoș Maxim

Nilda Preda Târnoveanu a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității București, iar de la absolvire, respectiv din anul 1992  a ocupat funcția de judecător  la Judecătoria Carei fiind apoi transferată, în anul 1994, la Judecătoria Satu Mare.

În anul 1997 a promovat ca judecător la Tribunalul Satu Mare și în același an a fost detașată în funcția de vicepreședinte la Judecătoria Satu Mare până în 2000. Din anul 2000 și până în martie 2005 a fost judecător la Tribunalul Satu Mare, iar începând cu

această dată și până în martie 2010 a fost președintele Judecătoriei Satu Mare.

Din iunie 2010 funcționează din nou ca judecător în cadrul Tribunalului Satu Mare, iar din luna iulie 2010 până în decembrie 2014 a ocupat funcția de vicepreședinte al  Tribunalului Satu Mare.

Reamintim că numirea în funcții de conducere, președinte și vicepreședinte la instanțe se face numai prin concurs sau examen organizat la nivel național de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Național al Magistraturii în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor precum și a Hotărârii Plenului CSM nr. 320 din 27 aprilie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor, cu modificările și completările ulterioare.

Mandatele pentru funcția de președinte și vicepreședinte, în sistemul de justiție au o durată de trei ani cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, dar tot pe bază de examen sau concurs, organizat în condițiile de mai sus.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente